Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Nemac Boris Beker poručio je da je uveren da će se Endi Mari vratiti u formu i ponovo konkurisati za najveće trofeje.

Bivši trener Novaka Đokovića je rekao da se pomalo plaši za Marija koji od novembra nije odigrao nijedan meč, ali da ako ostane zdrav može da pridoda još koju grend slem titulu.

Mari je dva puta slavio na Vimbldonu, 2013. i 2016. godine, turniru koji je Beker osvajao tri puta i najmlađi je njegov šampion. Osim toga, ima i trofej sa US Opena 2012.

„Ako Endi ostane zdrav i u formi, mislim da još može da se bori sa najboljim teniserima. Mora da bude strpljiv što je jako teško kada propustite tako mnogo mečeva i turnira“.

„Mora da ponovo dođe u formu, a to je moguće jedino kroz jake treninge i igranje mečeva na turnirima. Što ih više bude igrao, biće u stanju i da se više suočava sa rivalima. Nije tako star, ima 32 godine i vreme je i dalje na njegovoj strani. Mislim da nije nemoguće da ga ponovo vidimo u samom vrhu ATP liste, ali mora biti zdrav“, smatra Beker.

Nemac je rekao da je bio uplašen kada je 2019. na Australijan Openu Britanac morao da se povuče zbog povrede. Rekao je da je i on prošao kroz sličan pakao i da zna kako se Endi oseća.

Mari nije igrao finale grend slem turnira od trijumfa na Vimbldonu 2016.  Ipak, Boris veruje da će Endi biti spreman da zablista u julu na Vimbldonu.

„Mislim da je Vimbldon potreban Endiju i Endi Vimbldonu. Uvek je zabavnije kada domaći navijači imaju nekog da podržavaju i on kao veliki šampion tog tutnira je njegov veliki deo. Nedostajao nam je tamo prošle sezone, iako je igrao u dublu. Svi želimo da ga gledamo u singlu ove godine jer bi to bilo jako dobro za turnir“, zaključio je Beker.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram