Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Nekadašnji direktor Australijan opena Pol Meknejmi izjavio je da ga boli odnos teniske javnosti prema najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši australijski teniser smatra da je jedan od glavnih razloga takvog tretmana činjenica da je Đoković napustio Savet igrača i osnovao Ascijaciju profesionalnih tenisera, koja ima za cilj da pomogne slabije rangiranim kolegama.

„Nečuveno je da najbolji igrač ima takav tretman i kao bivši član Saveta moram da kažem da me je sramota zbog načina na koji se tretira prvi teniser sveta“, rekao je Meknejmi.

Đoković je dosta negativnog publiciteta stekao i nakon incidenta na US openu, kada je lopticom pogodio linijskog sudiju, kao i prilikom organizovanja Adrija tura u vreme pandemije koronavirusa.

Foto: Youtube/CInnovationGlobal

„Razumem da mu se zbog toga imidž srozao. To ipak ne znači da su mu namere bile loše. Mislim da među Australijancima njegova ličnost nije dovoljno shvaćena. Boli me kad vidim da momka tako velikog srca šutiraju okolo kao da je đubre“, rekao je Meknejmi i dodao da i geopolitka igra svoju ulogu u formiranju slike o Đokoviću.

„Geopolitika je tu važna. On nije iz Švajcarske ili iz Španije. Kada kažete da dolazite sa Balkana, drugačije vas gledaju. Da jedan Srbin ima trenera Hrvata, to je nečuveno i to je poruka koja mnogo govori“, poručio je Meknejmi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare