Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Australijski teniser Bernard Tomić pozvao je svog sunarodnika Nika Kirjosa da uloži milion dolara za teniski meč, koji bi pokazao ko je bolji igrač.

Dvojica tenisera su nekada bili prijatelji, ali su poslednjih godina počeli da se svađaju. Kirjos je ove nedelje Tomića nazvao „najomraženijim sportistom Australije“, nakon što je njegov bivši Dejvis kup saigrač rekao da ima bolje rezultate u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos je na poziv Tomića odgovorio da ima pametnija posla. Tomić, koji je bio 17. teniser sveta pre šest godina, sada se nalazi na 418. poziciji i uglavnom igra na čelendžerima.

„Ja ću uložiti milion, i ti milion, pa da vidimo ko je bolji igrač. Neka javnost vidi ko je najbolji jednom zauvek. Lako sam te pobedio pre i uradiću to ponovo. Plus igraćemo na travi da nemaš izgovor“, rekao je Tomić za lokalne novine.

Jedini put njih dvojica su se sastala 2019. godine na egzibicionom turniru u Melburnu, kada je Tomić pobedio rezultatom 6:3, 6:4.

Kontroverzni Kirjos, 76. igrač sveta, rekao je da bi bio srećan da igra protiv Tomića, ali samo na ATP turu, gde se nikada nisu sastali.

Foto: EPA-EFE/LUIS ASCUI

„Razumem da si trenutno na nivou fjučersa i čelendžera, ali ako želiš da igraš sa mnom i raščistiš stvari, vrati se u sportski vrh. Tu sam ne idem nigde. Čekaću te… i ako budeš u stanju da igraš pristojan tenis, pokazaćeš da nema potrebe da ideš po medijima, da koristiš moje ime kako bi ponovo bio relevantan“, dodao je Kirjos.

Ni Tomić ni Kirjos ne učestvuju na Rolan Garosu, ali se obojica nadaju nastupu na Vimbldonu krajem juna.

BONUS VIDEO: Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar