Foto:Screenshot/Youtube/ATP Tour/EPA-EFE/MAST IRHAM

Iznenadio mnoge.

Novak Đoković je nakon epske borbe u polufinalu Pariza, uspeo da savlada Andreja Rubljova posle preokreta u tri seta rezultatom 5:7, 7:6, 7:6 i ode u finale gde će protiv Grigora Dimitrova igrati za svoju 40. masters titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov preokret i velika borba protiv Rubljova oduševila je mnoge u svetu tenisa koji su pomno pratili ovaj spektakl, a možda je najviše sve iznenadio komentar čuvenog američkog novinara Bena Rotenberga.

Rotenberg je poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića koji nije propuštao i najmanju priliku da ga napadne čak i kada su to bile najobičnije nebuloze, ali je ovoga puta uputio pohvalu srpskom teniseru što se u njegovm slučaju dešava često kao Halejeva kometa.

„Zaista mislim da ljudi ne cene koliko je Đoković stariji od ostatka ATP tura. Đoković ima 36 godina. Niko drugi u Top 16 nije stariji od 27. Pa ipak, on je još uvek nedodirljivi broj 1“, napisoa je Rotenberg uz sliku Đokovića sa mečača protiv Rubljova u trenutku kad aga masiraju uoči starta trećeg seta.

Doduše, Rotenber ne bi bio to što jeste da već u sledećem komentaru naivnim pitanjem nije pokušao da ipak malčice ospori Novakovo dostignuće.

„Ova velika razlika postavlja pitanje i ogeneraciji tenisera rođenoj u periodu od 1988-1995 godine. Da li su oni zapravo bili istorijski loši i da lije i to pomoglo da dominacija velike četvorke traje toliko dugo?“ napisoa je Rotenberg aludirajućči na slabiju konkurenciju i stavljajući pojmom velika četvorka u isti koš dominaciju Đokovića i Endija Marija na primer.

Njegovi upisi nisu prošli nezapaženo pa se jedan od korinika čak i našalio.

„Ben je na drogama. Ili je neko hakovao njegov profil?“, aludirao je jedan od korisnika aludirajući da Rotenberg uglavnom piše samo negativne stvari.

„Da li se osećaš dobro“, bio je još jedan od duhovitih komentara.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar