Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemački teniser Aleksandar Zverev nedavno je osvojio Završni masters u Torinu, čime je pokazao da apsolutno pripada samom vrhu svetskog tenisa. Njegov uspeh ispratio je i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker.

Zverev je na putu do trona savladao i Đokovića i Medvedeva, čime je postao prvi teniser koji je na Završnom turniru savladao i prvog i drugog tenisera sveta, a zatim stigao do titule.

PROČITAJTE JOŠ:

„Titula na Završnom mastersu je veliki uspeh, a Saša je tamo trijumfovao dva puta. Zlato na Olimpijskim igrama je jedinstven učinak. Ali mora da osvoji grend slem, to će ga približiti njegovom snu“, rekao je Beker.

Beker je istakao da bi njegov sunarodnik mogao da napravi zavidan uspeh i sledeće sezone.

„Njegov naredni veliki cilj treba da bude prvo mesto. Po mom mišljenju, to može da ostvari naredne godile. Ali to će biti moguće samo ako osvoji jednu ili dve grend slem titule. Videli ste kako je bilo ove sezone – Novak je osvojio tri grend slema i on je bio prvi, Medvedev je zasluženo bio drugi sa jednim grend slemom“, istakao je Boris.

Nemac na grend slemovima ne prikazuje dobre partije. Najbolji rezultat je ostvario na US Openu 2020. godine kada je stigao do finala u kom je poražen od Dominika Tima.

U Australiji i na Rolan Garosu stizao je do polufinala, dok je na Vimbldonu najlošiji – stigao je samo do četvrtog kola.

Zverev je ove sezone osvojio šest titula, a trenutno se nalazi na trećem mestu ATP liste.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Insbruk, odmah trenirao u opremi Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar