Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Organizatori Australijan opena veruju da će prvi grend slem sezone u 2021. godini održati po planu u januaru i to uz prisustvo publike.

Čelnici takmičenja u Melburn parku najavili su da bi turnir trebalo da bude u standardnom terminu u januaru sa punim nagradnim fondom i publikom na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Melburn je trenutno pod karantinom posle drugog talasa koronavirusa u državi Viktorija.

PROČITAJTE JOŠ: Novak danas saopštava odluku o učešću na US Openu

Direktor Tenis Australija Kreg Tajli je najavio da se pripreme za turnir 2021. nastavljaju, a igrače će svakako obradovati podatak da se nagradni fond od 71 miliona dolara, neće smanjivati.

Očekuje se da će prodaja karata krenuti u oktobru. Tajli je najavio i da će pet „mehura“ širom zemlje biti otvoreno šest nedelja pre početka turnira kako bi omogućili igračima da izbegnu striktne mere karantina po dolasku.

Očekuje se da će ti baloni funkcionisati u Pertu, Brizbejnu, Sidneju, Adelejdu i Melburnu, tamo će igrači moći da treniraju i aklimatizuju se.

„Otvorićemo biološke balone od 1. decembra, igrači mogu da dođu kad budu želeli. Kada dođu, naša očekivanja su da ne budu dve nedelje u režimu karantina u hotelu, kao što je zahtev sada. Imaćemo taj izuzetak. Svake godine kažemo da je ovo ‘srećni grend slem’. I to je tačno“, rekao je Tajli.

Iskustva sa ovogodišnjim požarima naterala su čelnike turnira da razmisle o svim mogućim scenarijima. Prvi je da se turnir održi pod manje-više istim okolnostima kao ove godine, drugi da se dozvoli limitirano prisustvo publike.

„Scenario tri je da se igra bez publike, da se samo prenose mečevi. Četvrti je da se turnir pomeri za kasniji period u godini, a peti je da turnira uopšte ne bude“, zaključio je Tajli.

On je optimista i veruje da bi u januaru 2021. moglo da bude oko 400.000 navijača na turniru, polovina od ovogodišnje rekordne posete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar