Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Teniseri i teniserke koji su zaglavljeni u karantinu u sobama, odande po svemu sudeći neće izlaziti dok ne isteknu dve nedelje, iako se više njih zbog toga bunilo.

Ovakav nagoveštaj dali su zdravstveni autoriteti Australije, od kojih je njihov ministar poručio da je cilj očuvanje zdravlja svih u toj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izvinjavam se na poremećaju izazvanom ovakvom situacijom, ali se ne izvinjavam zbog principa da održimo Viktoriju bezbednom i da održimo Australijan open“, rekao je između ostalog Martin Fouli, ministar zdravlja.

On je dodao da pravila karantina utiču na „hiljade ljudi u Viktoriji“ i da mnogo njih pokušava da dođe kući.

„Dok je Viktorija otvorena u ponedeljak, hiljade su i dalje ometene u NSW-u pod trenutnik resttrikcijama“, naveo je Fouli.

Istakao je da je Sidnej ostao „crvena zona“ borbe protiv koronavirusa, pa je stavio do znanja da se pravila koja je teniserima i teniserkama predočio Teniski savez Australije verovatno neće menjati.

Ova pravila podrazumevaju da će svako ko dođe morati da sedi dve nedelje u karantinu, s tim što će oni koji su bili u makar posrednom kontatku sa zaraženim osobama, morati sve vreme karantina da provedu u sobi.

Ostalima je na raspolaganju petočasovni trening u toku dana, što će im davati prednost kada do turnira dođe. Da podsetimo, Australijan open 2021. godine počinje osmog, a završava se 21. februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar