Foto: Printscreen/Instagram/marianadrazic

Ovo može biti preokret u njenoj karijeri

Hrvatska teniserka Mariana Dražić okreće novi list u svojoj proefesionalnoj karijeri, pošto će se od sada fokusirati na dublove preko kojih će pokušati da zaigra na najvećoj svetskoj sceni.

Mariana je trenutno 751. teniserka na WTA listi, ali je do sada u karijeri osvojila 15 turnira u okviru ITF asocijacije, a igrala je ukupno 30 finala.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao juniorka bila je među 10 najboljih Evropljanki, ali sada želi da se oproba u dubl kategoriji, gde bi mogla da ima još više uspeha. Želja joj je da se „progura“ do turnira kao što su mastersi i grend slemovi.

Atraktivna Hrvatica nije imala mnogo uspeha ove godine, u jednom trenutku imala je seriju od pet poraza, ali bi sledeća godina mogla da joj bude prekretnica u profesiolnaoj karijeri.

Zbog njene popularnosti i potencijala, hrvatski mediji navode da su Marianu tražili Srbija, Makedonija, BiH, Maroko i Izrael, ali je ona sve ponude odbijala i ostala verna zemlji u kojoj je rođena.

Ono što je zanimljivo u vezi nje je da se bavi humanitarnim radom. UN organizacija „The World Food Programme“ dobitnik je prestižne Nobelove nagrade za mir 2022, a Mariana je jedna od ambasodorki, jer preko aplikacije skuplja hranu za gladne širom sveta.

Takođe, ona je ćerka bivšeg poznatog fudbalera Hajduka Darka Dražića, koji je svojevremeno bio i u reprezentaciji Hrvatske.

Mariana trenutno pohađa studije marketinga, ima 27 godina, a teško govori nemački, španski i engleski. Na svom Instgarm profilu ima više od 33 hiljade pratioca, a njen teniski trener je Ante Viljac, koji je svojevremeno radio sa Ivom Karlovićem.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare