Novak Đoković Foto:REUTERS/Christian Hartmann

Sve češće se priča o Novakovom kraj karijere, ali se slavni teniser i dalje ne izjašnjava o tome

Srđan Đoković, Novakov otac, još jednom je uzburkao tenisku javnost svojim izjavama. Ovoga puta pričao je i o „zabranjenoj temi“ u porodici Đoković, odnosno Novakovom kraju profesionalne teniske karijere.

Iako su Novakoc strci Goran Đoković, kao i trener Goran Ivanišević do sada isticali da bi proslavljeni teniser mogao da igra i do 40. godine i to iz inata, Srđan je sada promenio ploču.

Pričajući o Australijan openu i svemu što se dešavalo početkom ove godine u vezi sa Novakom, Srđan je otkrio da je plan njegovog sina da igra još dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno da neće lobirati (da igra u Austaliji) jer je najbolji i dalje. Neka urade šta misle da treba da urade, on će biti najbolji sportista svih vremena. Biće tako još dve godine koliko još planira da igra. Način na koji je Federer igrao, zarad nekih drugih stvari koje nemaju veze sa sportom, moj sin može da igra koliko hoće. Ali on to neće raditi jer je Srbin, jer je Đoković“, istakao je Srđan.

Još uvek je neizvesno da li će Novak igrati u Australiji početkom 2023. godine, ali je sigurno da ćemo ga gledati na Završnom mastersu u Torinu.

Što se tiče kraja karijere, Novak o tome ne voli da priča javno, pa je za sada svaka informacija nepouzdana.

Srpski teniser trenutno ima 90 trofeja u karijeri, još 19 mu nedostaje da obori rekord Džimija Konorsa, dok je i dalje jedan grend slem daleko od Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Holger Rune posle finala u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar