Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Da li postoji mogućnost da ATP povuče bilo koji potez, a da ne pokuša barem na neki način da diskredituje Novaka Đokovića? Ukoliko pitate njegove najvatrenije pristalice to je gotovo nezamislivo.

ATP je odlučio da objavi godišnju kompilaciju nekih najboljih poteza, nekih isečaka, koji su trebali da predstavljaju pravo ozveženje kada su u pitanju ovakve kompozicije.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, umesto da teniski navijači sa oduševljenjem govore o ovom klipu usledila je lavina kritika. I kao što ste već mogli da primetite do sada u pitanju je, naravno, odnos koji ATP ima prema Novaku Đokoviću.

Naime, ATP je objavio video snimak koji predstavlja pregled prethodne godine i najavu ove sa opisom „Ovo je 2022. Ovo je tenis“.

I to ne bi bilo nikakvo iznenađenje da na video snimku ATP nije odlučio da stavi nijednu sekvencu na kojoj se nalazi Đoković! Više od minut je trajao ovaj video zapis, a Novak Đoković se na njemu nije pojavio ni u jednom kadru.

Onda se desio novi presedan. ATP uviđa sopstvenu bruku, te isprva zabranjuje komentare. Kada su videli kakve su reakcije izazvali, tek kada iz ove organizacije odlučuju da obrišu video snimak, da ga pošalju na doradu. Posle nekog vremena je osvanuo novi snimak, a na njemu su u najmanje tri kadra pojavio i čovek koji je po svemu obeležio tenisku 2021. godinu.

Ovo je video zapis nakon sređivanja i dodatnog montiranja.

Jedan od navijača je toliko puta reagovao, da jednostavno nisu mogli da ostanu mirni. Evo jedne prepiske Novakovih navijača.

„Samo me zanima da znam zašto ste postavili onaj prethodni video i kasnije ga obrisali?“

„Molim te, nemoj da mi kažeš da nije bilo Novaka na njemu“

„Pa…“

„Da li je to stvarno istina?“

„Nažalost, da“

„Taman kada pomisliš da ne mogu da potonu dublje. Zaista vau.“

„Zaista ne mogu da potonu dublje“.

Čitavu situaciju je razotkrio korisnik Tvitera koji je upisan kao „USB“. Čak je podelio i zasebnu objavu.

„Postavili su video snimak na kom se nalaze svi vrhunski teniser osim Đokovića. Ljudi su se žalili i u pravu su. I onda ATP sakrije komentare? Stvarno? Sada je sve izašlo na videlo. Mrze ga“, napisao je on verzalom.

Evo nekih od komentara koji su najpre skriveni, a onda i potpuno uklonjeni sa novom objavom.

„Mržnja prema Novaku je toliko j***** velika da čak ne žele ni da ga stave u video zapis. Probudi se ATP on je najboljih svih vremena, o tome pričamo ovde.“

„Jedva da sam video Đokovića. Šokantno.“

„Kako možete tako da tretirate prvog igrača sveta i nekog ko je aktuelni šampion na tri grend slem turnira. Stavili ste milisekundu snimka Novaka.“

„On je čovek koji će oboriti ATP, on je veći od ATP“

Bili su ovo samo neki od komentara, a skandalozni video snimak je ubrzo ispravljen. Ipak, ostaje pitanje čija je ideja bila da se zaboravi na Novaka, kao da NBA pravi rekapitulaciju istorije lige, a da se na njoj ne nađe Majkl Džordan. Čudno? Uz sve ovo je Federer, miljenik navijača tokom prethodnih 19 godina ako se gledaju nagrade, koji je odigrao jednocifreni broj mečeva dobio više prostora.

BONUS VIDEO Novak Đoković i sjajna odbrana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare