Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke)

Nikola Jokić je još jednom pokazao zbog čega je aktuelni MVP lige. U trijumfu Denvera nad Hjustonom sa 124:111 naterao je i navijače rivala da zadivljeni samo uzdahnu zbog poteza.

Srpski centar je dobio nešto više minuta za odmor nego na prethodnim mečevima ove sezone. Na terenu je proveo 25 minuta, a to mu je bilo dovoljno da postigne 24 poena (9/14 iz igre, 1/2 za tri poena), da ostvari 11 skokova i dođe do tri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ

I na drugoj strani parketa je bio standardno dobar, pa je uspeo da upiše i jednu blokadu. Ipak, najviše pažnje privukao je momenat kada je nakon ukradene lopte uradio ono što najčešće rade plejmejkeri.

Povukao je jedan kontranapad, a igrača izbacio fintom i promenom iza leđa. Ovo je učinilo da i navijači u Teksasu ostanu bez reči, a samo su uzdasima oduševljenja ispratili njegov potez.

Nagetsi su se vratili nakon što je njihov meč sa Golden Stejtom odložen jer nisu imali dovoljno zdravih igrača za ovaj susret (zbog koronavirusa) i odmah pokazali da se nalaze u dobroj formi. Upisali su treći uzastopni trijumf i niz poraza Hjustona povećali na sedam.

Meč je sa klupe vodio Dejvid Adelman jer je Majkl Meloun, prvi trener, takođe bio van protokola zbog koronavirusa.

Hjuston je bolje započeo susret, pa je imao čak 11 poena prednosti, a onda je usledio pravi bum Denvera. Postigao je rekordnih 47 poena u drugoj četevrtini, pa je već do poluvremena imao veliku prednost (77:55).

„Bilo je mnogo Kampaca. On je dirigovao svime. Bio je sjajan. Voleo bih da je mogao da igra svih 48 minuta da budem iskren“, rekao je Jokić posle meča.

Kampaco je stigao do 22 poena, što mu je rekord karijere, uz četiri skoka i 12 asistencija.

Džejlen Grin postigao je 29 poena za Hjuston, a pratili su ga Martin Junior sa 15, te Niks sa 13 poena. Ostali starteri nisu bili dvocifreni.

NBA rezultati

Nedelja

Milvoki – Nju Orleans 136:113

Detroit – San Antonio 117:116

Vašington – Čikago 119:120

Bruklin – LA Klipers 116:120

Hjuston – Denver 111:124

Juta – San Antonio 116:123

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar