Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mađarski teniser Marton Fučovič napravio je veliko iznenađenje tako što je pobedio sedmog tenisera sveta Andreja Rubljova u pet setova 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3.

U meču punom preokreta, Fučovič je izašao kao pobednik na kraju, iako je Rubljov bio u velikoj prednosti posle tri odigrana seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Fučovič je završio posao za dva sata i 44 minuta i prvi je poveo u uvodnom setu napravivši brejk. Nije mu dugo trebalo da ode na 3:1 i do kraja je novim brejkom u devetom gemu samo potvrdio prednost.

Rubljov je tokom meča više grešio, a Fučovič je rizikovao i to mu se isplatilo. Imao je čak deset duplih grešaka na servisu, a poeni su tekli brzo.

Međutim, imao je 15 vinera više od Rubljova, što pokazuje koliko je bio agresivniji. To se u drugom i trećem setu nije videlo.

Nijanse su delile dvojicu tenisera, a u oba izgubljena seta Fučoviča je po jedan brejk u trećem i devetom gemu odlučivao u korist Rubljova.

Rus je ubrzo poveo jer je iskoristio pad Mađara i dok se Fučovič pribrao, Rubljov je već imao 2:1 u setovima.

Fučovič je kroz četvrti set prosto protutnjao. Napravio je tri brza brejka za 6:0, jer je Rubljov tada ređao grešku za greškom.

 

Riternirao je užasno, na svoje servise je osvajao tek svaki peti poen i to je bilo nedovoljno.

U petom setu je Mađar poveo sa 2:0, Rubljov se nakratko vratio u petom gemu, ali onda odmah još jednom izgubio svoj servis za 4:2 i konačni trijumf 48. tenisera planete.

Fučović u četvrtfinalu Vimbldona igra protiv Novaka Đokovića koji je u svom meču osmine finala bio bolji od Kristijana Garina u tri seta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare