Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Poznati teniski stručnjak Pol Anakon smatra da bi španskom teniseru Rafaelu Nadalu poverio da igra meč u kojem bi se odlučivalo o njegovom životu.

U debati stručnjaka na „Tenis Čenelu“, Anakon, koji je između ostalih trenirao i dva broja jedan, Pita Samprasa i Rodžera Federera, kaže da ima izuzetno poverenje u igru svetskoj broja dva.

„On ima tu mogućnost da nemilosrdno igra za svaki poen, kao da ništa od toga nije važnije. Mislim da je Džimi Konors bio blizu toga, ali nisam video da iko to bolje radi od Nadala“, izjavio je Anakon.

On kaže da je impresioniran tim osobinama tenisera sa Majorke.

„Možda je kliše to što ću reći, ali ako gledate kako on igra i neko vas pita, ‘da li bi dozviolio da se on bori za tvoj život’, odgovor bi bio pozitivan. Kako da ne izaberete takvog momka? On je izuzetan. Bilo je zabavno gledati ka kako se nosi sa velikim rivalima, i kad god ga gledam, često se dogodi da u neverici otvaram usta posle onog što sam video“, priznao je poznati trener.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je proteklu sezonu završio kao najstariji broj jesan u istoriji sporta, ali ga je Novak Đoković pretekao trijumfom na Australijan openu.

Španac ima 85 titula u karijeri, tu poslednju osvojio je u februaru u Akapulku i Anakon veruje da će još dosta pobeđivati.

„Nadam se da će pre svega ostati zdrav. Mislim da je u stanju da još igra tenis na najvišem nivou. Voli ovu igru i sve dok je zdrav, ne vidim kako može da izgubi na Rolan Garosu. Njegovi rekordi će nastaviti da se nižu i moraćemo da nađemo nove reči da opišemo koliko je dobar“, zaključio je Anakon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram