EPA-EFE/Claudio Bresciani

Aneke Rune, majka mladog tenisera Holgera, pričala je o karijeri svog sina, koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da doživi veliki uspon, iako je već sada u samom vrhu ATP liste.

Rune je trenutno sedmi igrač sveta, ali je u proteklim mesecima imao krizu sa rezuzltatima, a promenio je i nekoliko trenera.

Aneke je u proteklim godinama stalno putovala sa sinom, a pored podrške imala je i ulogu menadžerke. Ipak, u narednom periodu mnogo toga će biti drugačije, pošto Aneke neće stalno putovati na turnire, a Holgerov trener je ponovo Patrik Muratoglu, s kojim je i ušao u prvih 100 već odavno.

„Htela sam i ranije ovo da uradim, ali je prošle godine sve oko Holgera postalo veoma haotično, više nego što smo očekivali. Bila mu je potrebna stabilnost, sigurnost“, rekla je Aneke u intervjuu za jedan danski medij.

PROČITAJTE JOŠ:

Rune je imao pravu tenisku vrtešku u poslednje vreme, ali sada opet radi sa Muratogluom, koji očigledno želi da mu se posveti maksimalno.

„Bilo je potrebno razumevanje između Holgera i ljudi sa kojima radi. Sada ga ima, osećam to. Putovaću i ubuduće, ali samo na neke turnire. Biću i dalje odgovorna za neke stvari kao što su avio karte, hoteli, akreditacije za stručni štab…“.

Aneke je bila umešana u karijeru svog sina od najranijih dana, ali je Danac nedavno postpisao ugovor sa IMG, najvećom menadžerskom agencijom na svetu.

„Kada je Holger postao tinejdžer, plan je bio da se postepeno povlačim kako bi on mogao sam da vodi svoju karijeru. Uverena sam da je Holger veoma sazreo za ovo vreme. Više nema nikakvog filtera između njega i njegove ekipe kada treba da saopšti ono što je važno za njega.“

Konačno će imati odnos kakav žele.

„Više sam mu bila menadžer nego majka. Zato je sada dobro da imamo odnos koji smo uvek želeli.“

Holger je krajem 2022. godine imao odlične rezultate, pa je pobedio i Novaka Đokovića na Mastersu u Parizu. Međutim, u prošloj godini je osvojio samo trofej u Minhenu, uz poraze u finalima mastersa u Monte Karlu i Rimu. U 2024. je izgubio meč za pehare u Brizbejnu. Još uvek nije bio ni blizu grend slem titule.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar