Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Patrik Muratoglu, čuveni teniski trener, koji trenutno radi sa Holgerom Runeom, analizirao je forhende neke od najboljih tenisera u istoriji.

Muratoglu je poznat kao neko ko je voema aktivan na društvenim mrežama, često se bavi analizama i ima zanimljiva mišljenja, a ovoga puta u fokusu je bio forhend kao udarac.

U izboru pet tenisera sa najboljim forhendom u istoriji, kod Muratoglua nije bilo mesta za Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser je tokom karijere imao problema sa forhendom, ali ga je u poslednjih nekoliko goidina drastično popravio.

Muratoglu je za najbolji forhend u istoriji označio onaj koji ima Rafael Nadal.

„Bez sumnje, jedan od najlegendarnijih udaraca u istoriji tenisa. Neverovatna kombinacija preciznosti i snage pomaže mu da stalno udara loptu „svit spotom“, a to ga čini najboljim forhendom svih vremena“, napisao je Muratoglu.

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Potpuno neočekivano, na drugom mestu nalazi se Fernando Gonazales, koji je ispred Rodžera Federera, Pita Samprasa i Huana Martina del Potra.

„Iznenađuje vas to? Ne bi trebalo. Njegov forhend je bio razoran, sposoban da konstantno kombinuje impresivnu snagu i preciznost“, istakao je Muratoglu o Gonzalesovom najvećem oružju tokom karijere.

Čileanca su tokom karijere zvali „Mister forhend“, ali deluje kao da nikada nije uspeo dovoljno da razvije ostale udarce i osvoji velike titule. U riznici ima 11 trofeja, od kojih nijedan nije sa grend slema ili mastersa. Od 11 finala koja je izgubio ističe se Australijan open 2007. godine i Olimpijske igre u Pekingu 2008.

Ono što je mnoge začudilo, sem izostanka Đokovića sa liste, jeste i to da Ivan Lendl nije u pet najboljih.

Šta je Muratoglu rekao o Federerovom forhendu pogledajte u videu ispod.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели THE COACH (@patrickmouratoglou)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar