Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA

Američki teniser Tejlor Fric izjavio je da bi voleo da Srbinu Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, prenosi britanski "Ekspres".

Đoković nije prošle godine igrao na prva dva mastersa u sezoni, pošto nije vakcinisan protiv kovida. Američka vlada je nedavno produžila do 10. aprila uslov za ulazak u zemlju, prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak se trenutno nalazi u Australiji gde će u nedelju igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde u finalu ATP turnira u Adelejdu, a potom će od 16. januara juriti deseti trofej na Australijan openu u Melburnu.

Fric, koji je prošle godine osvojio titulu u Indijan Velsu, objasnio je zašto bi Đokoviću trebalo dozvoliti da igra na teritoriji SAD-a.

„Lakše će mi biti da odbranim titulu ako Novak ne bude igrao. Trebalo mu dozvoliti da uđe u zemlju i da igra na mastersima, ali ja ne određujem pravila“, rekao je Fric u Sidneju gde selekcija SAD igra na Junajted kupu.

NE PROPUSTITE:

Njegov sunarodnik Frensis Tijafo izjavio je da bi svi vrhunski teniseri trebalo da igraju na najvećim turnirima.

„Svi želimo da vidimo najbolje igrače sveta na najvažnijim turnirima. Međutim, pravila su takva. Tu ništa ne možemo da promenimo“, dodao je Tijafo.

Turnir u Indijan Velsu biće odigran od osmog do 19. marta. Masters u Majamiju je na programu od 22. marta do drugog aprila.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar