Kamila Đorđi/Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Italijanska teniserka u problemu

Kamila Đorđi se nalazi pod istragom, zbog toga što je navodno koristila lažne potvrde da je primila kovid vakcinu.

Poznato je da je 2022. godina bila jedna od najburnijih u svetu tenisa, a na primeru Novaka Đokovića mogli smo da vidimo koliko u svetu sporta ispašta osoba koja nije vakcinisana.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga nije nemoguće da su se neki sportisti odlučili na falsifikovanje dokumenata, a Kamila Đorđi pominje se kao jedna od njih.

Istraga je započeta pre godinu dana, a navodne lažne vakcine napravljene su u pod nadzorom italijanskog doktora Gopela, koji je uhapšen u septembru 2022. godine.

Ipak, on je ubrzo izašao iz pritvora, jer, prema rečima sudija, nije bilo opasnosti da se zločin ponovi. Pored italijanske teniserke, od februara pod istragom su još 12 osoba.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako još ništa nije dokazano u slučaju italijanske teniserke, dodatni problemi za nju javili su se kada se oglasila doktorka, koja je takođe pod istragom zbog lažnih kovid pasoša.

„Poznajem porodicu Đorđi odavno i mogu da potvrdim da niko od njenih članova nije vakcinisan“, prenose italijanski mediji poruku doktorke.

Kamila za sada igra bez problema, ali bi u slučaju dokaza koji potvrđuju njenu krivicu mogla da se suoči čak i sa doživotnom suspenzijom, bar što se tiče tenisa.

BONUS VIDEO Đoković preživeo dramatičan meč u Adelejdu uz pomoć srpskih navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar