Godine mu ne mogu ništa, a smisao za humor i sposobnost da napravi šou ni ovoga puta nije ostavio po strani

Čini se da Novak Đoković dugo nije bio spremniji i raspoloženiji pred US Open nego sada.

Nakon 39. masters titule i epske pobede nad Karlosom Alkarazom u Sinsinatiju, srpski teniser nije imao vremena za odmor i slobodne aktivnosti, već je spakovao kofere i došao u Njujork.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tlo Amerike Đoković prošle godine nije smeo da kroči zbog kovid pravila, i ove sezone propustio je masterse u Majamiju i Indijan Velsu, ali su se Džo Bajden i njegovi saradnici konačno smilovali i dopustili Novaku da radi ono što najbolje ume, a uz to i zabavi milione širom sveta.

Nije Đoković nikada bio previše omiljen u Americi, pa je bilo pitanje i kako će ga dočekati ove godine, najpre u Sinsinatiju, a onda u Njujorku.

Pomalo iznenađujuće, Novak je u Sinsinatiju imao više nego solidnu podršku, na tribinama su bili prisutni i Srbi, a nagrada za sve navijače stigla je kroz finale koje će se zauvek pamtiti.

Međutim, topao doček u Sinsinatiju nije automatski značio i da će u Njujorku biti isto, ali Novak se pobrinuo da od svega napravi spektakl.

Čim se pojavio izazvao je veliku pometnju, stadion se napunio odmah na njegovom treningu, a Novak se na njemu pojavio sa aparatom u ušima, te je u isto vreme zasmejavao ljude u studiju i one na tribinama.

Ponovo je Đoković pribegao čuvenim imitacijama, a u takvom izdanju ga dugo nismo gledali. „Žrtve“ su ovoga puta bili Marija Šarapova, Goran Ivanišević, Nik Kirjos… Opet je uspeo da nasmeje milione širom sveta, igrao je posle toga i tenis u gradu, provodio vreme sa decom i fanovima, a onda je odlučio da na jednom treningu zaigra tenis sa tiganjem, daskom, bejzbol palicom, lopaticom…

Možemo slobodno reći da je zapravo Novak dočekao Amerikance malo više i bolje nego oni njega, te im pružio neke nezaboravne momente, a US open još uvek nije ni počeo.

Odradio je Đoković i ozbiljan trening sa Danilom Medvedevim, veliki rivalom, pogotovo na betonu, ali sa njim može da se sastane tek u finalu.

Što se igre tiče, evidentno je da Novak u odnosu na Sinsinati treba da poveća broj ubačenih prvih servisa, a deluje da ga telo odlično služi i da neće biti problema sa te fizičke strane, sem u slučaju da teški uslovi i vlažnost vazduha ne naprave neočekivano velike probleme.

Kada je reč o mentalnoj snazi, nema sumnje da je Novak maksimalno spreman za ono što ga čeka, ne ulazi u turnir sa pritiskom kakav je imao 2021. godine kada je igrao za kalendarski slem i to nakon što je ostao bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naprotiv, Đoković sada ima još već motivaciju da se domogne 4. US Open titule, 24. grend slem pehara i u dve nedelje dodatnl pomeri granice i obori i podeblja još nekoliko rekorda. Glavni razlog motivacije? Slatka osveta.

Ne samo da Đoković nije mogao da igra prošle godine u Americi, nego je 2020. bio i nepravedno izbačen sa turnira kada je linijskog sudiju pogodio u vrat lopticom. Iako je bilo slučajno, za Novaka nije bilo spasa, pa je ubrzo doneta odluka o njegovoj diskvalifikaciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je vreme da srpski teniser razbije led, koji ga nekoliko godina unazad deli od US Opena, te da još jednom pokaže ko je gazda, čak iako taj gazda ima 36 godina.

Prvi rival u noći između ponedeljka i utorka biće mu Aleksandre Miler, protiv kog nikada ranije nije igrao. Već pobedom u prvom kolu Novak će se vratiti na prvo mesto ATP liste, a pošteno je reći da je upao u lakši deo žreba i da će Alkaraz imati daleko teži posao da se domogne finala i potencijalno odbrani titulu.

Istina je da Đoković oprašta, ali ne zaboravlja. Zato Amerikanci, ali i svi ostali, pogotovo vi na terenu, čuvajte se, jer vuk je još u punoj snazi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar