Foto: Screenshot Instagram/Jack Sock

Američki teniser Džek Sok je u jeku pandemije koronavirusa organizovao venčanje sa velikim brojem zvanica u Južnoj Karolini, što je izazvalo burne reakcije na društvenim mrežama.

Trenutno 253. teniser sveta je zbog ovog poteza dobio brojne kritike (ali i čestitke zbog samog čina), a jedan od najglasnijih bio je, po starom običaju, novinar Njujork Tajmsa Ben Rotenberg.

PROČITAJTE JOŠ

„Dok se Vlade širom sveta pitaju da li se može verovati teniserima da se ponašaju odgovorno u vreme pandemije (pogotovo se ovo odnosi na muškarce), ne mogu da zamislim da jedan igrač sa ATP liste objavi fotografije na kojima ne postoji nikakva distanca što sigurno ne pomaže ovom slučaju“, napisao je Rotenberg.

Nimalo neočekivano, američki novinar je dobio ono što je podgrejao, pa je stotine navijača komentarisalo pre svega fotografiju na kojima se Sok nalazi sa suprugom Laurom Litl, ali i brojnim deverušama.

„Ne bih postigao ovo što imam bez ljubavi i podrške svih vas. Ovo je najbolji tim“, napisao je Sok.

Komentari su bili šarenoliki, a među njima se ističu reči „drsko, neuko, ružno“.

Jedan od korisnika napisao je i znatno preciznije:

„Bravo, klovnovi jedni, nadam se da ćete zažaliti zbog ovog.“

Zanimljivo da je ovu objavu bivšeg dubl šampiona Vimbdlona i US Opena „lajkovao“ i zvanični profil Australijan opena, koji očigledno ne vidi nikakav problem sa ovakvim ponašanjem, a bilo je i mnogo ljudi iz sveta tenisa koji su mu čestitali bez kritika.

Inače u Južnoj Karolini, u oblasti Čarlston, do sada je zabeleženo 22.000 slučaja koronavirusa i više od 300 umrlih od posledica ovog virusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Sock (@jack.sock)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Sock (@jack.sock)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare