FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES
FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES

Dženson Bruksbi ima samo 20 godina i jedan je od najtalentovanijih američkih tenisera koji može da pomrsi račune mnogima na velikoj sceni narednih godina.

Bruksbi se na ovogodišnjem US Openu suočio sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kojem je oduzeo čak i set, nakon čega je izgubio sa 3:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga igrao je sjajno na čelendžerima ove sezone, a stigao je i do finala ATP turnira u Njuportu, kao i do polufinala Vašingtona.

U svojoj dosadašnjoj karijeri nije odigrao mnogo „velikih“ mečeva, a prema njegovim rečima meč za pamćenje je svakako onaj sa Đokovićem.

„Ne postoji ništa uzbudljivije od igranja na Artur Ešu protiv Novaka Đokovića. Taj osećaj me stopostotno motiviše da se vratim tamo, da ponovo osetim isto. Posle meča, trebalo mi je nekoliko dana da se odmorim. Od tada sam radio na fizičkim kapacitetima, na poboljšanju kondicije. Spreman sam da se opet takmičim“, izjavio je Bruksbi.

Osvrnuo se i na stil igre koji primenjuje na terenu, rekavši da nije poenta udarati lopticu što jače, već se fokusirati na odabir pravog udarca u pravo vreme.

„Za mene tenis nije u tome da udarite lopticu što jače. Bitnije mi je gde treba uputiti svaku od njih, imati u vidi najmanje detalje i tačno sprovesti sve ono što se radi na svakom treningu. Po mom mišljenju, poenta tenisa je odabrati pravi udarac u pravo vreme“, zaključio je Bruksbi.

Bruskbi se trenutno nalazi na Indijan Velsu, dok na ATP listi zauzima 79. mesto.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar