Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Džim Kurijer, legendarni američki teniser, apelovao je na razumevanje za Novaka Đokovića.

Bivši teniser, danas voditelj programa na velikim turnirima ističe da treba pružiti podršku Srbinu i barem mu dozvoliti da objasni šta je želeo da postigne.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak je načinio poseban napor da ustane za prava drugih u Australiji. On je bio lider i mislim da je u javnosti to pogrešno shvaćeno. Nadam se da će mu publika u Australiji oprostiti i dati makar još jednu šansu da objasni šta je hteo“, rekao je Kurijer.

Amerikanac je aludirao na spisak molbi/zahteva koje je Novak poslao Kregu Tiliju, direktoru Australijan openu i TS Australije, sa ciljem da igračima u Melburnu omogući nešto više slobode i normalnu pripremu za grend slem. Sve tačke ovog pisma su odbijene od strane Vlade Australije.

Istako je Kurijer da je svestan da mnoge reakcije zapravo nemaju veze sa samom temom.

„Novak je osetiljiv na javno mišljenje. Troši mnogo energije na to i sudeći po onome što je uradio na terenu, trebalo bi da bude obožavan od strane navijača. Ipak, on se pojavio u vreme kada se teniska baza podelila na navijače Rodžera Federera i Rafaela Nadala“, završio je Kurijer.

Đoković će od 2. do 6. februara predvoditi tim Srbije na ATP kupu, a od 8. do 21. februara će braniti trofej i na Australijan openu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar