Karlos Alkaraz i Janik Siner
Karlos Alkaraz i Janik Siner; Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Pokazao je mladi Španac da je spreman za vrh ATP liste

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je velikog rivala i prijatelja Janika Sinera sa 3:2 u setovima i po prvi put u karijeri se plasirao u polufinale jednog grend slem turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz će u polufinalu US Opena igrati protiv Frensisa Tijafoa, a meč protiv Sinera će mu ostati u najlepšem sećanju.

„Rekao bih da je ovo najbolji meč koji sam odigrao u karijeri. Pet sati i 15 minuta, od prve do poslednje loptice, bio je to ogroman kvalitet i od Janika i od mene. On i ja ćemo ovo pamtiti celog života“, istakao je Alkaraz.

Španac je sa 19 godina postao najmlađi polufinalista još od Pita Samprasa 1990. godine, a duel sa Sinerom je drugi najduži u istoriji stadion „Artur Eš“. Najduži meč su odigrali Stefan Edberg i Majkl Čeng, a taj duel trajao je pet sati i 26 minuta.

Alkaraz je nakon meča sa Sinerom pomenuo i Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Sve dok su Rafa, Novak i Federer tu, biće svakako najbolji i njihovo rivalstvo će uvek biti na prvom mestu. Ipak, Janik i ja smo pokazali da smo sadašnjost i da su duge karijere pred nama. Planiramo da igramo još mnogo mečeva“, podvukao je Španac.

Polufinale US Opena je na programu u noći između petka i subote.

Ukoliko Alkaraz osvoji titulu u Njujorku postaće prvi reket sveta. Isti uspeh će ostvariti i ako se plasira u finale, a Kasper Rud izgubi od Karena Hačanova.

BONUS VIDEO Čudesan poen Alkaraza za brejk

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar