(AP Photo/Mark J. Terrill)

Trener otkrio u čemu je mladi Španac najviše napredovao

Karlos Alkaraz je i dalje zvanično prvi teniser sveta, a titulom u Majamiju bi potvrdio taj status na bar još nekoliko nedelje, odnosno početka sezone na šljaci.

Njegov trener Huan Karlos Ferero govorio je o tome kako Alkaraz ne oseća pritisak zbog toga što je tako mlad, a opet najbolji na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da li je prvi, drugi ili deseti nema uticaja na njegov pristup mečevima. Činjenica je da kada ste prvi na svetu svi oko vas očekuju da dobijete sve mečeve. Međutim, kod Karlosa se to ne oseća. Fokusiran je samo na svaki sledeći meč“ istakao je Ferero.

Alkaraz već dve sezone dominira na Turu, ozbiljna je pretnja Novaku Đokovića, koga je i pobedio prošle sezone na Mastersu u Madridu. Ferero je otkrio i u kojim segmentima igre je njegov pulen napredovao.

„Pored toga što je popravio i servis i ritern, za mene je najvažnije što se sjajno kreće. Neverovatno dobro pokriva teren i njegovim rivalima je sve teže da ga pobede. Kada se tome doda samopuzdanje, jasno je da je na pravom putu“, zaključio je Ferero.

Alkaraz u osmini finala Majamija igra protiv Tomija Pola.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar