Rodžer Federer
Rodžer Federer; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nije baš svuda Švajcarac bio omiljen

Za Rodžera Federera uglavnom pričaju da je bio omiljeni u teniskim krugovima, međutim direktor turnira u Mecu, Žulen Buter, ima drugačije mišljenje.

Buter je otkrio razlog zbog čega ne simpatiše Federera, sa kojim nije imao otvorenih sukoba, iako je povoda možda i bilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarac je prvu titulu osvojio 2001. godine u Milanu, a u finalu je pobedio upravo Butera. Nakon toga, iste godine su još jednom odmerili snage, u polufinalu Bazela, ali je i tada Švajcarac bio bolji.

Ipak, sve je to bilo potpuno sportski, a Buter je tek kasnije zamerio Rodžeru nakon što je osnovao Lejver kup, koji se igra baš u periodu kada i turnir u Mecu.

„Probaću da budem politički korektan. Nervirao me je celu karijeru. Izgubio sam od njega u finalu kada je uzeo prvu titulu (Milano, 2001). Nakon toga pravi takmičenje, koje je svakako lepo i ima smisla, ali ne i kada se igraju profesionalni turniri. Svi su jednoglasni u tome. I završio je karijeru tokom mog turnira. Ne shvatam to kao lične napade, ali sudbina je nemilosrdna“, rekao je Buter.

Inače, Federer se i penzionisao na Lejver kupu prošle godine.

BONUS VIDEO Kraj Federer – ere : Tenis posle Rodžera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar