Foto: Mark Blinch/The Canadian Press via AP

Nije bilo nimalo naivno

Karlos Alkaraz je uspeo da preživi vrlo težak start turnira u Sinsinatiju nakon što je u tri seta savaldao Džordana Tompsona sa 7:5, 4:6, 6:3.

Meč je završen posle ponoći nakon skoro tri sata velike borbe.

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz nije blistao u Torontu, tamo je pobedio dva meča i potom ispao od Tomija Pola u četvrtfinalu, a i sada je nastavio sa neubedljivim partijama.

Vodio je Australijanac u prvom setu sa 4:2 i 40-15, ali nije uspeo da potvrdi brejk, što je otvorilo Špancu prostor za preokret. To se i dogodilo, mada je i na 6:5 Tompson imao brejk loptu.

Malo je nedostajalo da se sličan scenario ponovi i u trećem setu. Ovoga puta je kvalifikant iz Sidneja vodio sa 5:2, i nije uspeo da odservira za 1-1 u setovima, očigledno mu se stegla ruka.

Međutim, na 5:4 Tompson počinje sa dva izvanredna poena u nizu, Alkaraz pomaže lošim drop šotom, pa je na semaforu ubrzo stajalo 1-1 u setovima.

Nije Karlitos paničio, a i Tompson je malo gubio snagu, pa je već u prvom gemu trećeg seta Španac napravio brejk i skinuo tako pritisak sa sebe. Na kraju, završio je novim brejkom za dva sata i 47 minuta.

U trećem kolu će Alkaraz igrati sa boljim iz duela Tomija Pola i Igoa Imbera.

BON US VIDEO Srbija postala zemlja teniskih šampiona: Šta je tajna Novaka Đokovića i uspeha srpskih tenisera na Vimbldonu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar