Aleksandar Zverev sportista godine u Nemačkoj
Foto: EPA-EFE/SEBASTIAN REUTER

Teniser Aleksander Zverev proglašen je sportistom godine u Nemačkoj, u izboru sportskih novinara, zbog njegovih zapaženih rezultata u 2021. - olimpijsko zlato, titula svetskog prvaka i broj 3 na svetskoj rang listi.

„Veoma sam srećan, pre svega što sam proglašen sportistim godine u ovo teško doba po svet. Svi sportisti su srećni što mogu da se bave sportom iako bez gledalaca. Nema ništa veće od zlatne medalje na Olimpijskim igrama“, rekao je Zverev.

Na svečanosti govor o najboljem sportisti držao je Miša Zverev, brat nemačkog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre 20 godina smo u hodniku stana napravili mrežu od videokaseta. Igrali smo mnogo mečeva. Ja sam 2008. postao profesionalni igrač i želeo sam da igram sa mojim 11-godišnjim bratom. Pitao sam se kako mogu od njega da izgubim, ali već tada si bio za mene najbolji i veoma se ponosim tobom“, poručio je on.

Svečanost povodom proglašenja najboljeg sportiste u Nemačkoj održana je u „Kurhausu“ u Baden Badenu, zbog korone, sa svega 240 prisutnih.

Za najboljeg trenera godine proglašen je Jerg Roskopf (stoni tenis) koji nije mogao prisustvovati svečanosti pošto je bio pozitivno testiran na koronu.

Za tim godine proglašena je ženska biciklistička ekipa.

Za najbolju sportiskinju godine proglašena je Malaika Mihambo, atletičarka, koja je treći put zaredom osvojila tu titulu.

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar