Foto: EPA/FILIP SINGER

Žil Simon, nekada šesti teniser sveta, napisao je knjigu "Sport koji vas izluđuje", u kojoj je dosta govorio i o temi najboljeg igrača svih vremena.

Simon se na interesantan način dotakao teme ko je najbolji igrač svih vremena, Rodžer Federer, Novak Đoković ili Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

Članovi „velike trojke“ su i dalje aktivni, bore se za svoje ciljeve, a zajedno su osvojili 57 grend slem titula, Rafa i Rodžer po 20, a Novak 17.

PROČITAJTE JOŠ: Novak zbog svega u 2020. zaslužuje mesto broj jedan

Simon je svestan da će polemike oko toga ko je najbolji i dalje biti, ali u knjizi primećuje sledeće:

„Ako Rodžer Federer zadrži svoje rekorde, to će nam omogućiti da kažemo da su Novak Đoković i Rafael Nadal takođe dobri igrači, ali da su slabiji od njega. Otuda ta priča o GOAT godinama unazad probija sve proporcije, jer ima mnogo onih koji veruju da Federerov rekord neće pasti. Ipak, ako ga pretekne Novak Đoković, koji jedva da ponekad odigra volej, to će poremetiti razmišljanja mnogih o tome. Jer nije voljen kao Rodžer Federer“, piše Simon.

On ide korak dalje i kaže šta će se dogoditi ako padne rekord Švajcarca, tačnije ako ga rivali preteknu.

„Ako Federererov rekord padne, onda više nećemo biti u stanju da se pretvaramo, nećemo moći da limitiramo tenis na jednog igrača. Saglasni smo da je Federerova igra najprijatnija za gledanje, ali nije najefektnija. Novak Đoković možda ne igra tenis iz snova, ali nije manje efektan. I ako on pretekne Rodžera u broju grend slem pobeda, onda nećemo više biti u stanju da pokrivamo oči. Federer, koji drži rekord, biće odjednom u neprilici, a ja to ne želim. Voleo bih da jednog dana dete koje je primorano da igra kao Federer, bude u stanju da kaže: ‘Da, ali Novak i Rafa su osvojili 21 titulu igrajući drugačije“, poručio je francuski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare