Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Prema informacijama koje stižu iz Saudijske Arabije, u toj zemlji bi ove godine u oktobru trebalo da se organizuje "6 Kings Slam", tačnije turnir sa šest teniskih zvezda, među kojima je i Novak Đoković.

Srpski teniser je i dalje najbolji na svetu, iako će uskoro napuniti 37 godina, a navodno je srećan i uzbuđen zbog igranja u Rijadu i pred navijačima iz Saudijske Arabije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored Đokovića, Turki Al-Šeik, inače saudijski savetnik na Kraljevskom dvoru u rangu ministra i sadašnji predsednik Opšte uprave za zabavu, najavio je da će na turniru učestvovati i Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune.

Međutim, Saudijci još nisu objavili tačan datum odigravanja turnira, a oktobar je čudan odabir, pošto su kalendaru u tom mesecu već upisana dva mastersa, u Parizu i Šangaju.

Ostaje i pitanje da li će Rafael Nadal biti spreman za ovaj turnir, s obzirom na to da se i dalje muči sa povredama, a najavio je da će ove sezone verovatno i završiti karijeru.

Uskoro bi trebalo da se sazna više informacija o ovoj ideji Saudijaca, te i koliki će biti nagradni fond.

Već dugo se priča o tome kada će i kako Saudijci „ući“ u tenis, a očigledno da ovim turnirom žele da naprave veliki korak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare