Rod Lejver je jedan od najvećih tenisera svih vremena i poslednji čovek koji je osvojio kalendarski grend slem, taj rekord i dalje juri Novak Đoković.

Na Australijan openu ga je Janik Siner u polufinalu sprečio da to uradi ove godine, ali daleko od toga da srpski teniser nema najveće moguće ambicije za ostatak sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Sa tim se slaže i Lejver koji očekuje još velikih stvari od Srbina.

„Novak je neverovatan šampion. Stalno hrani svoju mentalnu snagu i motivaciju. Upravo iz tog razloga i uspeha koji je postigao u karijeri se i očekuje da dobije svaki meč. Po mom mišljenju, Novak će naučiti nešto iz ovog poraza. Opraviće se i vratiti jači i motivisaniji“, rekao je Lejver.

Istakao je zbog čega je toliko teško doći do kalendarskog slema.

„Tenis uvek može da bude nepredvidiv. Nema sigurnih stvari. Osvojiti sva četiri grend slema u jednoj godini, to je jedna od najređih počasti. To znači da morate da pobedite 28 mečeva na najtežem nivou, kada svako želi da pobedi. Morate da se nadate da ćete igrati dobro, da ćete ostati u formi i da ćete biti u stanju da pobedite sve najjače igrače više od jednom“, dodao je Lejver.

Nezaobilazna pitanje je i ko je najbolji svih vremena.

„Uvak sam to govorio i ponoviću i sada, teško je porediti različite ere u tenisu. Tokom vremena, mnogo se faktora promenilo, od materijala do fizičke pripreme. Sada postoje čitavi timovi koji rade za igrače. Najbolja stvar je slaviti dostignuća bez ikakvih poređenja“, završio je Lejver.

BONUS VIDEO Ovako je Novak srušio Frica u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar