Foto:EPA-EFE/Demian Alday Estevez

U Argentini i dalje pokušavaju da otkriju koliko je bogatstvo Dijego Maradona ostavio iza sebe.

Otkriveno je da je i bivši doktor „El Pibea“ neurohirurg Leopoldo Luke falsifikovao potpise Maradone i veruje sa da je to učinio da bi se dokopao barem dela novca.

PROČITAJTE JOŠ

U stanu Maradone u Dubaiju su pronađena i dva sefa sa nepoznatim sadržajem. Još uvek su zapečaćeni, a pretpostavlja se da se u njima nalaze luksuzne stvari i novac.

Istražni organi u Argentini još uvek nisu definisali šta se sve nalazilo u vlasništvu Dijega jer je slavni as imao posede, stanove i deo kopmanija i u Venecueli i na Kubi.

Još uvek se ne zna šta se nalazi u sefovima, a ističe da je samo Maradona znao za njih.

„U tim sefovima može biti ko zna šta još. Niko ne zna tačno šta je u njima. Samo je Dijego znao šta je tamo držao“, rekao je za argentinske medije izvor blizak porodici slavnog fudbalera.

Foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Procena je da je Maradona bio „težak“ oko 500 miliona dolara, mada „Forbs“ prezentuje mnogo skromniju cifru, te smatra da je Argentinac iza sebe ostavio novac i nekretnine u vrednosti od 50 do 100 miliona.

Na njegovom imanju u Buenos Ajresu su pronađeni luksuzni automobili, te prsten od 300.000 dolara koji je dobio od vlasnika Dinama iz Bresta, gde je bio počasni predsednik.

Ima veliki novac i na računima u Dubaiju, Argentini i Meksiku, ali precizna svota nije poznata. Za sada se zna da je bilo neobičnih i sumnjihvih transfera novca sa računa Maradone i nakon njegove smrti od strane advokata Matijasa Morle.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar