odbojka, odbojkašice
Foto: BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije pobedom nad Železničarom iz Lajkovca rezultatom 3:1 u finalnom meču, po setovima 25:18, 25:14, 18:25, 25:23.

Od samog početka meča Zvezda je dala rivalkama do znanja da su u Lajkovac došle sa namerom da dođu do 18. trofeja namenjenog pobedniku Kupa, što su i potvrdile osvajanjem prvog seta sa sedam poena razlike, 25:18.

PROČITAJTE JOŠ...

I u drugom delu igre odbojkašice u crveno-beloj opremi su prosto gazile rivalke, a nakon što je na semaforu stajalo 25:14, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, te da će u trećem Zvezda samo potvrditi trijumf, pogotovo jer su igračice Železničara bile u najmanju ruku razbijene.

No, pauza između setova kao da je poremetila Zvezdu a igračicama iz Lajkovca ulila snagu, pa su sjajnom igrom prvo povele sa četiri poena razlike, a potom i sa 25:18 prepolovile prednost rivalki. Početkom četvrtog seta Železničar je ostao bez Ljubice Milojević, srednje blokerke, zbog povrede kolena. Njene saigračice su uspele da dođu do velikih 11:6, ali je od tog momenta Zvezda zaigrala mnogo bolje, preokrenula na 20:17, a potom nakon dramatične završnice stigla i do 3:1 i prvog trofeja od 2014. godine, kada je i završena petogodišnja dominacija u ovom takmičenju.

Zvezdu je predvodila Jelena Lazić sa 15 poena, Dajana Bošković je dodala 14 a Jelena Delić 12. Kod Železničara najbolja je bila Jovana Mirosavljević sa 17, dva više od Anice Kutlešić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar