Veljko Tankosić; Foto: Starsport

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Monpelje u meču 1. kola D grupe druge runde kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona rezultatom 11:7 na kvalifikacionom turniru koji se igra u Zagrebu.

Loše je Zvezda otvorila meč, Ivan Delaš je već u prvom minutu veoma lepom šraubom savladao golmana Crvene zvezde. Iako je Veljko Tankosić u narednom napadu zatresao mrežu francuskog tima, gol je poništen.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon odbrane Mišovića crveno-beli su uspeli da dođu do igrača više, što su iskoristili i preko Bogdana Đurđića poravnali na 1:1, da bina 2:58 pre kraja prve četvrtine Miloš Vukićević na prelep način okončao kontru i doneo preokret.

Upravo je popularni Jogi na 3:33 pre kraja druge deonice pogodio za 3:1, ali Uroš Kalinić, inače brat košarkaša Crvene zvezde Nikole Kalinića, nije dopustio da se domaća ekipa „odlepi“ pogotkom za 3:2.

Dva gola viška Zvezdi je vratio Gavril Subotić, a nakon što je Delaš po drugi put zatresao mrežu crveno-belih, Ivan Basara je iskoristio igrača više postavio konačan rezultat prvog poluvremena, 5:3.

Drugo poluvreme nije počelo kako su igrači Zvezde želeli pošto je Duje Živković na 7:02 pre kraja treće deonice primakao Francuze na jedan gol minusa, nakon čega je Zvezda „dodala gas“.

U prvom delu treće četvrtine nisu uspeli da daju nijedan gol, ali su zato za 3:16 čak tri puta zatresli mrežu gostiju. Prvo je Vukićević trećim golom povećao na 6:4, potom je Marko Radović zamalo „poceopao“ mrežu rivala, da bi Subotić na pola minuta pre kraja postigao svoj drugi gol i doneo Zvezdi četiri gola viška.

Subotić je nastavio da „rešeta“, pa je početkom poslednje četvrtine udarcem posle faula Zvezdinu seriju povećao na 4-0 a rezultat na 9:4, dok je Vuk Mišović udarcem sa distance po deseti put zatresao mrežu rivala. Do kraja meča, Monpelje je uspeo da priđe na 11:7, ali pobeda Zvezde nije nijednom došla u pitanje.

Pored Crvene zvezde i Monpeljea u grupi se nalaze zagrebačka Mladost i Apolon, čiji međusobni duel je završen iznenađujućom pobedom Apolona 10:9.

Crvena zvezda – Monpelje 11:7 (2:1, 3:2, 3:1, 3:3)

Crvena zvezda: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Subotić 3, Milojević 1, Basara 1, Vukićević 3, Radović 1, Aleksić, Gardašević, Rađen, Pješivac, Marković

Monpelje: Andrić, Delaš 3, Mustur 1, Kalinić 1, Živković D. 1, Alfonso 1, Pio, Vilkot, Vazer, Ivanković, Živković I, Spilijare, Garsija

Bonus video: O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar