Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mladi hrvatski košarkaš,Roko Prkačin, otkrio je anegdotu sa vaterpola, u kojoj su akteri bili Vasilije Micić i Krunoslav Simon.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Efesa, Micić i Simon, veliki su prijatelji i odlično se razumeju na košarkaškom terenu, ali kada je vaterpolo u pitanju, neophodno im je još treninga.

Ipak, sam vaterpolo, bio je koristan Prkačinu.

„Veliku ruku imam pa mogu da bacim loptu, iz vaterpola sam pokupio to dodavanje jednom rukom sa jedne na drugu stranu terena“, počeo je priču Prkačin za podkast „Inkubator“.

Zatim je ispričao kako je izgledalo kada je u Dubrovniku ugostio starije kolege

„Preko leta skočim u more. U Dubrovniku ima bara takozvana, gol, lopta je tu. Nas nekoliko ide tamo uvek. Letos su bili baš Simon i Micić, baš smo igrali, bude nas… Moja familija. Njih dvojica su skoro umrli. Vasa izgovara ‘Ovo je teže nego tegove dizati’. Na to sam mu rekao ‘Vaso, prijatelju, šta si ti mislio’. Taj sport je baš teško igrati. Uspem pet minuta da odigram i odmah idem van, spajaju me na kiseonik.“

Prkačin „skida kapu“ vaterpolistima zbog fizičke spreme.

„Neće mi nikad biti jasno kako ja koji kao košarkaš, koji mogu toliko da trčim, kada uđem u vodu, ako ne plivam godinu dana, onda kao da tonem. Sreća pa me more diže gore“, završio je Roko Prkačin.

BONUS VIDEO – Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare