Foto: ODbojkaški savez Srbije

Smiruju se strasti.

Na inicijativu predsednika Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Zorana Gajića u petak je održan sastanak kojem su prisustvovali generalni sekretar OSS Ivan Knežević i počasni predsednik Odbojkaškog kluba Partizan Željko Tanasković.

PROČITAJTE JOŠ

Na sastanku je dogovoreno da se ubuduće napravi direktna komunikacija između Kneževića i Tanaskovića i da se svi nesporazumi rešavaju uz obostrano razumevanje i poštovanje.

Knežević je naglasio da sastanak nije bilo moguće održati ranije s obzirom na 31 takmičenje i 10 od 12 reprezentacija koje su trenutno u pogonu.

„Dogovor je da Knežević i Tanasković ubuduće direktno komuniciraju bez ikakvih prepreka, a ja sam, kao predsednik Saveza izuzetno srećan što imam tako srčane saradnike, koji su za dobrobit odbojke spremni i na povremene nesuglasice. Njihova žestina i posvećenost u borbi, svako na svom položaju, sigurno su veliki zalog za budućnost i još bolji rad“, rekao je Gajić.

Podsetimo, Željko Tanasković je na konferenciji za medije kritikovao Kneževića i rekao da su crno-beli nezadovoljni odnosom prema klubovima i istakli da generalni sekretar zloupotrebljava svoj položaj prilikom dovođenja mladih odbojkašica u konkurentni klub.

Bivši reprezentativac Jugoslavije optužio je Kneževića da je učestvovao u dovođenju mladih talentovanih igračica u Odbojkaški klub Tent.

„Smatramo da neko ko je profesionalac u savezu mora da komunicira sa klubovima, da sasluša naše ideje, da ih filtrira i prenese Zoranu Gajiću, predsedniku Odbojkaškog saveza Srbije. Očigledno da generalni sekretar misli da je svemoćan i zloupotrebljava svoju ulogu prilikom dovođena igračica u OK Tent. Preko 15 talentovanih devojčica došlo je u Tent i to nas navodi da se nešto čudno dešava. Prilikom pregovora sa mladim i prespektivnim igračicama i njihovim roditeljima, dobio sam odgovore da su se ipak opredelili za OK Tent, jer im je obećana neka od reprezentativnih selekcija. Na ovaj način, generalni sekretar Ivan Knežević, umesto da se bavi strategijom i vizijom, kako bi odbojku podilgli na viši nivo, zloupotebljava svoju funkciju i radi isključivo u svoju korist“, rekao je Tanasković.

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare