Foto: SIM

Završena je deveta sezona Sportskih igara mladih.

Jednonedeljno takmičenje u Vrnjačkoj Banji okupilo je takmičare iz više od 50 mesta u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Finalni turniri su održani u deset sportskih disciplina: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3×3, tenis, šah, ‘između dve vatre’, mali fudbal za mlađe i Kup za dečake i devojčice 2006. godište i mlađi.

Posle Vrnjačke Banje deca iz dvadesetak srpskih mesta putuju na međunarodnu završnicu u Split.

Vizom za Split i zlatnim medaljama okitili su se fudbaleri iz ekipe „Kolumbija“ iz Surdulice i mlade fudbalerke iz ŽFK Napredak iz Kruševca. Vicešampioni turnira su dečaci Petrovca na Mlavi i devojke iz ŽFK Novi Pazar.

Devojčice iz Novog Pazara pobrale su simpatije svih prisutnih, jer u pitanju je klub koje je osnovan krajem godine i čiji rad predstavlja veliki uspeh za ovaj deo Srbiji, kao jedini ženski fudbalski klub.

Foto: SIM

Posle godina u kojima su u igri “Između dve vatre” imale ekipe iz Kuršumlije, deveta sezona Sportskih igara mladih donela je nove šampione. U obe kategorije, 2011. i mlađi i 2013. i mlađi, pobednici su dečaci i devojčice iz Čačka.

Turnir u šahu posebno je bio uzbudljiv u kategoriji dečaci 2011. godište. Posle Novaka Dumbelovića koji je osvojio zlato, čak tri takmičara ostvarila su isti rezultat. Tim Sportskih igara mladih odlučio je da sva trojica putuju na Međunarodnu završnicu u Split.

U Vrnjačkoj Banji sa decom su se družili Dejan Tomašević, Ratko Nikolić, tamo je bio i Dragiša Binić.

Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta u Splitu, gde će doputovati najuspešniji SIM-ovci iz sve tri zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

BONUS VIDEO: Micić o teškoj povredi i najtežim momentima u karijeri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar