Vladimir Micov, Foto: Starsport

Bilo je uspona i padova, ali još uvek se pamti sukob sa bivšim selektorom.

Srpski košarkaš Vladimir Micov okončao je profesionalnu karijeru, objavio je menadžer Miodrag Ražnatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Micov, nekada reprezentativac Srbije, poslednju sezonu odigrao je u dresu Budućnosti, a tokom duge i bogate karijere, promenio je mnogo klubova.

Vladimir kaže da ni za čime ne žali, jer navodi da je bio privilegovan što mu je posao bio – igra.

„Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku“, kaže Micov.

Tridesetsedmogodišnjak rođen u glavnom gradu Srbije počeo je karijeru u OKK Beogradu, pa je igrao za Lavove, Budućnost, Partizan, Panionios.

Tu su bili i Kaha Laboral, Kantu, CSKA iz Moskve, Galatasaraj, Olimpija iz Milana i na kraju opet Budućnost.

„Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene“, rekao je Micov.

Neke od dobrih partija iz perioda kad je bio u CSKA i Galatasaraju naveli su tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića da ga pozove u reprezentaciju, ali je njihov odnos zbog svađe tokom priprema pogoršan i Đorđević je kasnije rekao da ga više neće pozivati.

Micov je u karijeri osvojio više priznanja. Bio je šampion Evrokupa 2016. sa Galatasarajem, dvaput je bio prvak VTB lige, ima titule šampiona Rusije, Italije, Crne Gore, Kup i Superkup Italije. Bio je deo idealne petorke Evrokupa, ol-star turske lige, MVP Superkupa Italije.

BONUS VIDEO: Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare