Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Klubovi nemaju nameru da prestanu.

Od početka nove ligaške godine (14. mart) viđeno je nekoliko pravih blokbaster trejdova i potpisa – Rasel Vilson je stigao u Denver Bronkose, Dešon Votson je prvo dobio „zeleno svetlo“ iz policije i sudstva, a potom i Hjustona da nastavi karijeru na drugom mestu, a izbor je pao na Klivlend Braunse.

PROČITAJTE JOŠ...

Met Rajan je zatim Džordžiju zamenio Indijanom, pa će poslednji napad na Superboul pokušati da načini kao kvoterbek Koltsa, Las Vegas Raidersi su doveli Devontea Adamsa iz Grin Bej Pekersa, koji bi trebalo da predstavlja ozbiljno pojačanje sa ciljem da tim iz Nevade konačno napravi iskorak.

No, poslednji u nizu velikih dogovora gotovo niko nije očekivao. Naime, Kanzas Siti Čifsi su, nakon poraza od Sinsinati Bengalsa u finalu AFC konferencije, odavali utisak ekipe koja po svaku cenu želi da se pojača… A onda je došlo do neočekivanog haosa. Naime, Tajrik Hil, jedan od najboljih hvatača lige, zatražio je trejd jer nije bilo napretka u pregovorima dve strane oko nastavka saradnje.

Što je tražio, to je i dobio, pa će tako Kanzas Siti tokom drafta 2022. godine imati dodatnog pika prve, druge i četvrte runde, dok će Hil hladni Misuri zameniti znatno toplijom Floridom i ubuduće igrati za Majami Dolfinse, preneo je novinar portala ESPN Adam Šefter.

A predsezona je tek počela, i pravi haos nas očekuje u periodu od 25. marta do 30. aprila, kada će biti održana treća runda drafta.

Nakon toga bi trebalo – mada bi i to bilo dobro uzeti sa rezervom – da usledi zatišje do početka trening kampova. No, kako se situacija razvija u čitavoj ligi… Čini se da pitanje nije „da li“ već kada će uslediti novi haos.

Šta god da se dogodi do početka sezone, jedno je sigurno – kada 8. septembra bude ispucana lopta, čak i pasionirani ljubitelji ovog sporta će imati velikih problema da se prilagode, pošto je broj promena toliki da gotovo više ništa neće biti isto kao što je bilo po završetku protekle sezone.

Sem Toma Brejdija, on se vraća u Tampa Bej Bakanirse da proba da osvoji još jednu titulu.

BONUS VIDEO Čudesan kraj Superboula, Remsi posle velike drame i preokreta do titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram