Jovančević i Vuleta, Foto: Starsport

Evropsko atletsko prvenstvo održaće se od 15. do 21. avgusta u Minhenu, a Srbiju će predstavljati 14 takmičara, saopštio je Srpski atletski savez.

Srbiju će predstavljati: Ivana Vuleta, Milica Gardašević, Lazar Anić i Strahinja Jovančević u skoku udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić u skoku uvis, Adriana Vilagoš u bacanju koplja, kao i Dragana Tomašević u bacanju diska.

PROČITAJTE JOŠ:

Takmičiće se i Boško Kijanović (400 metara), Elzan Bibić (5.000 metara), Anja Lukić (100 metara s preponama), Luka Trgovčević (110 metara s preponama) i Milana Tirnanić (100 metara).

Najstariji član tima Srbije biće Dragana Tomašević kojoj će ovo biti sedmo po redu učešće na Evropskom prvenstvu.

„Želja i cilj mi je budem među 12 najboljih. Disk je dosta napredovao i kvalifikaciona norma je bila jača nego svih prethodnih godina, ali daćemo sve od sebe i nadamo se finalu“, rekla je Tomašević koja će kvalifikacije u bacanju diska imati prvog dana takmičenja od 18.15 časova.

Foti: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Milana Tirnanić je ove godine istrčala drugi rezultat Srbije svih vremena na 100 metara – 11,37 sekundi. Nije uspela da ispuni normu za Minhen, ali je na osnovu svojih rezultata upala u kvotu od 35 najbržih devojaka.

„Za polufinale se bore 24 devojke, pa ću šansu da ja budem jedna od njih traziti u činjenici da sam na poslednjoj trci na mitingu u Gracu bila na nivou ličnog rekorda 11,41 (11,37)“, rekla je Tirnanić.

„Ovo je moje prvo EP na otvorenom, ali četvrto veliko takmičenje uzastopce. Iskustva mi ne nedostaje, volim da se takmičim u jakoj konkurenciji, jer me to pomera dalje i bolje, ostaje onaj faktor sreće koji je veoma bitan u sportu, ali koji mi je nekako uvek izmicao“, dodala je Tirnanić koja će na stazu takodje izaći prvog dana takmičenja od 11.05 časova.

Strahinja Jovančević, Foto: Starsport

Strahinja Jovančević bio je prvi daljaš ispod crte u kvoti od 26 atletičara. On je ove sezone najdalje skočio 7,82 metara, dok je njegov lični rekord 8,05 metara.

„Veoma sam srećan što ću ići na EP. Ovo je moje prvo veliko takmičenje još od Glazgova 2019. godine, a na otvorenom još od EP u Berlinu 2018. Zbog toga ne želim da imam neka prevelika očekivanja, već sam postavio jedan zadatak pred sobom, a to je da se domognem finala“, rekao je Jovančević koji će na zaletište skoka udalj izaći 15. avgusta od 12.10 časova.

BONUS VIDEO: Izjava Armanda Duplantisa nakon oborenog svetskog rekorda u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar