foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Derbi pripao Novosađanima

Odbojkaši Vojvodine iz Novog Sada pobednici su Superkupa Srbije, pošto su u Kruševcu savladali Partizan sa 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:19).

Novosađanima je ovo peti trofej Superkupa, dok su crno-beli ostali na jednoj tituli.

Mladi tim Vojvodine bio je bolji rival i zasluženo slavio protiv aktuelnog osvajača duple krune, posle 118 minuta igre.

Ključan je bio kraj drugog seta, kada je Vojvodina na 23:23 uzela dva vezana poena i povela sa 2:0 u setovima.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Luka Stanković sa 20 poena, a u poraženoj se istakao Miljan Mrdak sa 14.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitam baš onako od srca Vojvodini. Ja sam trener Partizana, možda ne bi trebalo da pričam ovako… Ali mladi momci, hrabri, naravno da i greše. Mi smo im mnogo objektivno pomogli danas, ali to ne umanjuje njihovu veliku pobedu. Čestitam im na ovom trofeju“, poručio je Bojan Janić posle meča.

Objasnio je i razloge poraza svoje ekipe.

„Uvek potenciram da je svaki poraz moj. Ovaj svakako jeste… Mislim da je problem prošle godine, psihološki problem… Znamo kakva je sezona bila i sad mislimo da ćemo isto bez neke muke. Nema šanse, mi nismo ni blizu tog nivoa. Nadam se da je ovo veoma dobra opomena – da i trening i sam pristup utakmici mora da bude na krv i nož. A ne ovako mekano, dezorijentisano, izgubljeno… Ajde da kažemo – moj libero je došao pre dva dana iz Japana zajedno sa mnom. Nije stigao da se ugira, imamo taj neki problemčić, ali to nema veze. Odigrali smo veoma slabo i moramo da nađemo razloge. Sigurno moramo da radimo mnogo bolje i jače nego do sad“, zaključio je Janić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar