Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Tokom pauze je Španac mogao na miru da gleda mečeve i analizira rivale

Španski teniser Pablo Karenjo-Busta, nekadašnji top 10 igrač, osam meseci je pauzirao zbog povrede, a konačno se vratio na teren na čelendžerima u Španiji.

Busta je imao problema sa desnim laktom još od prošle godine, ali čini se da je povreda konačno zalečena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je mnogo teških momenata. Najteže je bilo kada bih bio blizu povratka, odredio bih datum i potom shvatio da to neću moći da ispunim jer lakat nije u dobrom stanju. Stvarate neke iluzije, postavljate sebi ciljeve i motivišete se i na kraju ne možete to da uradite. To je veoma teško, naročito ako se desi nekoliko puta“, rekao je Karenjo Busta u intervjuu za „Punto de Break“.

Nije se mnogo toga promenilo na turu kada je reč o najboljima na svetu.

„Ne znam da budem iskren. Đoković je nastavio u svom ritmu. Karlos je ostao na istom nivou kao prošle godine. Možda je nekoga to iznenadilo, ali ne mene. Tu su mladi igrači poput Sinera koji su napravili korak napred. Rune, iako nije toliko puno pobeđivao poslednjih meseci, ali takođe je napredovao. Sve ostalo je manje ili više ostalo isto“, smatra Španac.

Još uvek nema mnogo ciljeva u bliskoj budućnosti, bitno je da se vratio na teren.

„Nemam nikakva očekivanja u pogledu rezultata. Samo želim da igram i uživam na terenu. Da me ne muči lakat, to je ono što mi je potrebno sada“, zaključio je Karenjo Busta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar