Vladimir i Vitalij Kličko
Vladimir i Vitalij Kličko; Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Jedan od najuglednijih i najpoznatijih magazina sveta "The Times" objavio je da je Vladimir Putin, predsednik Rusije, poslao 400 plaćenika u Kijev sa zadatkom da ubiju 23 vođe Ukrajine. Na listi se nalaze Volodimir Zelenskij, uži kabinet vlade i vojni vrh, ali i dva bokserske legende.

„Putin je sastavio crnu listu na kojoj su 23 visoka ukrajinska zvaničnika i moćnika . Među njima su dva bivša svetska bokserska prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su među najomiljenijim Ukrajincima, te su postali zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji zemlje. Vitalij je već osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dragovoljno pristupanje ukrajinskoj vojsci kako bi branio otadžbinu dobilo je ogroman publicitet u svetu“, stajalo je na početku teksta koji je preneo BBC.

PROČITAJTE JOŠ

Zatim sledi još detalja.

„Njihovim primjerom poveli su se druga dva velika ukrajinska boksera, Vasil Lomačenko i Oleksandr Usik, koji već brane Ukrajinu. Proslavljena braća rade veliku propagandu za Ukrajinu i njeni su svetski simbol, pa su visoko na Putinovoj listi za odstrel“, napisao je BBC, a zatim i pojasnio ko je dobio zadatak da ubije zvaničnike.

„Wagner Grupa broji 400 odlično opremljenih i uvežbanih plaćenika koje je u januaru iz Afrike doveo Jevgenij Prigožin, bliski saveznik ruskog predsjednika kojeg nazivaju ‘Putinovim kuvarom’. Pre pet nedelje došli su u Belorusiju te krenuli prema Kijevu. Za ubistvo ukrajinskog vrha garantovan im je ogroman novac. O njihovim planovima su u subotu ujutro obavešteni visoki ukrajinski dužnosnici.“

Plaćenici navodno prate Zelenskog i njegove kolege putem njihovih mobilnih telefona, te tvrde da znaju gde se nalaze u bilo kojem trenutku. Drugi izvor „Timesu“ je rekao da je misija ubistva Zelenskog zasad pauzirana, barem dok Rusija održava pregovore s Ukrajinom.

Pregovori se od nedelje ujutru održavaju na granici sa Belorusijom. Plaćenicima je rečeno da Putin nema nikakvu nameru da postigne mirovni sporazum, te pregovore na beloruskoj granici koristi kao stratešku varku.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare