Foto: Starsport

Uživanje za sve ljubitelje vaterpola

Vaterpolisti Srbije igraće danas od 16 časova protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

„Delfini“ i „barakude“ igrali su pet puta u poslednje tri godine, a Srbija je slavila u tri duela. Ipak, poslednji odigran je pripao ekipi Ivice Tucka na Olimpijskim igrama u Tokiju rezultatom 14:12.

Hrvatska je imala nešto teži put do četvrtfinala, pošto je morala da igra utakmicu više, jer je bila druga u grupnoj fazi, gde je remizirala sa Grčkom i ostvarila dve pobede.

S druge strane, izabranici Dejana Savića upisali su tri pobede protiv SAD, Australije i Kazahstana, ali igra nije bila na vrhuncu.

Zbog tri pobede u grupi, Srbija je imala tri dana odmora, koje je iskoristila za trening, ali i pripremnu utakmicu sa Mađarskom u Budimpešti, gde se održava nokaut-faza. Osim tog trening meča, „delfini“ su sparingovali i sa Amerikancima, te su zadržali takmičarski ritam.

Važnost utakmice istakao je Dušan Mandić, jedan od najboljih vaterpolista Srbije i predvodnik podmlađenog tima.

„To je vaterpolo klasik i svi vole da ga gledaju. Veliki broj izmena je u odnosu na Tokio. Mi smo u Gvandžuu odigrali zbog iskustva i to mnogo znači. Osetili smo tu težinu. I fizički i psihički smo spremni. Poznajemo ih, znamo adute, odlučiće hladna glava“, kaže Dušan Mandić.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je u osmini finala pobedila Gruziju sa 13:7, ali bez Rina Burića, koji je prethodno zaradio suspenziju i mogao bi da propusti i meč sa Srbijom. Burić je zaradio suspenziju na meču protiv Japana u grupi zbog žestokog udarca.

„Nije istraženo šta stoji iza tog udaranja, koje ne podržavam. Što se tiče kazne, znate kako je u tim malim organizacijama, kao što je FINA. Ne govorim o ovom slučaju, nego uopšteno, kadija te tuži, kadija ti sudi. Rino nije ni saslušan, a odrezana je velika, brutalna kazna, ali šta je tu je. Mi to ne možemo da menjamo. Savez je uložio žalbu, videćemo hoće li uroditi plodom“, istakao je Tucak.

Pobednik meča Srbija – Hrvatska u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Španija – Crna Gora. Sa druge strane žreba ukrštaju se Grčka – SAD i Mađarska – Italija.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar