Miloš Vasić
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Jedan od 64 srpskih olimpijaca je i veslač Miloš Vasić, koji za Nova.rs komentariše odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju.

Najveća svetska sportska smotra bila je planirana ove godine od 24. jula do 9. avgusta, ali usled pandemije koronavirusa neće biti održana u tom terminu, što je u utorak i ozvaničeno.

„Odluka o odlaganju je na mestu zbog novonastale situacije u celom svetu i činjenice da je zdravlje uvek na prvom mestu“, počinje Miloš Vasić priču za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta i Vlade Japana, prvi čovek MOK Tomas Bah i premijer zemlje organizatora Šinzo Abe, doneli su jedinu moguću odluku.

Igre su pomere i trebalo bi da budu održane na leto 2021. godine. To znači da se menjaju planovi i kalendari hiljada sportista širom sveta. Sav dosadašnji trud olimpijaca koji su ostvarili san osvojenom kvotom nije pao u vodu, ali…

„Iskreno, odluka o pomeranju pala mi je dosta teško, jer se za Igre spremam ceo olimpijski ciklus. Takođe, u našem sportu smo već mesecima bez takmičenja i OI su bile glavna motivacija za rad. Poslednje vesti nas dovode u situaciju da ne znamo kada ćemo uopšte ponovo da se takmičimo“, dodaje Vasić.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Evidentno je bilo da je nemoguće održati takav događaj kao što su Olimpijske igre kada u celom svetu vlada borba sa koronavirusom. Pandemija je uzela maha i ne zna se kada će joj doći kraj.

Do tada sportisti rade u nesvakidašnjem ambijentu, pa i naš trofejni veslač u kućnim uslovima vežba i održava formu koliko je to moguće.

„Bez obzira na sve, fokus je sada na našem zdravlju, tako da je najpametnije ni ne razmišljati toliko daleko sad. Sa nadom da će sve dobro proći i završiti se, onda treba sesti, napraviti dobar plan i krenuti u nove pobede“, završio je Vasić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram