Vladimir Grbić
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vladimir Grbić, proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativac, analizirao je na društvenim mrežama pandemiju koronavirusa i ocenio da nam je ona donela drugačiji pogled na 20 činjenica.

Olimpijski šampion iz Sidneja, koji se trenutno nalazi u samoizolaciji, na društevnim mreža obajsnio je šta je postalo jasnije otkako je virus Covid-19 paralisao svet.

PROČITAJTE JOŠ

„Prevencija spašava više života nego lečenje. Medicinski profesionalci vrede više nego fudbaleri i pevaljke. Evropljani nisu edukovani kao što je izgledalo. Deca su najvažnija za prirodni poredak. Nafta ne vredi ništa ako nema potražnje. Mi, Ljudi smo virus na planeti Zemlji. Zemlja se vrlo brzo oporavlja kad smo na miru ili kad nas nema. Sad znamo kako je životinjama u Zoološkim vrtovima. Političari i dalje štite svoje interese i nemaju pojma šta treba raditi“, napisao je Grbić i dodao pod 11. stavkom da mnogo više novca treba usmeriti u javno zdravstvo umesto u naoružanje.

„Najbogatije zemlje Zapada imaju najlošije javno zdravstvo. Bivše i sadašnje komunističke zemlje su najbolje pripremljene. Sva brendirana roba na koju smo potrošili milione ne vredi ništa. Porodice se ponovo otkrivaju i upoznaju. Na kraju je najvažnije s kim si zatvoren kući. Ponovo se otkrivaju stare vrednosti: kuvanje, vaspitanje dece, sam svoj majstor… Posao i karijera nisu svrha života. Država isisava i uzima svima, a vraća samo nekima. Porodica je nukleus i osnova društva. Kotrlja se život sve teže i teže, sve što je bilo lepo za detinjstvo me veže…“, napisao je Grbić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram