Tea Katai, Vanda Ikardi i Snežana Borjan
Tea Katai, Vanda Ikardi i Snežana Borjan Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/kilmax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kažu da je najvažnija životna odluka verovatno izbor partnera sa kojim ćete provesti zajedno decenije. To postaje i te kako jasno na primeru fudbalera kojima su supruge menjale tok karijere samo jednom objavom, jednom rečenicom ili slikom.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku kada svi sa nestrpljenjem očekuju rasplet nakon raskola između Crvene zvezde i Milana Borjana, kapitena crveno-belih, posebnu pažnju privukla je supruga Snežana, „menadžerka“ kanadskog golmana.

Ipak, nije ona jedina koja je imala veliki uticaj na karijeru izabranika.

Anara Atanes, supruga Samira Nasrija, burno je reagovala kada se fudbaler nije našao na spisku reprezentacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine koji je objavio selektor Didije Dešam.

„J**** Francusku i j**** Dešama. Kakav usrani trener. Ajde da razjasnimo ovo, nisam ljuta jer sam dobila momka na dva meseca. Samo mislim da mora da ima određeni nivo poštovanja“ napisala je tada, a ubrzo je dobila tužbu od legende ove zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @anara_atanesworld2

Nasri nikada više nije nastupio za Francusku, Dešam je rekao da više nikada neće igrati dok god je on selektor, a kasnije je i vezista odlučio da završi sa reprezentacijom. Sada je već „penzioner“ sa ozbiljnim stomakom.

Ništa manje nije interesantan ni slučaj Vande Ikardi, koja je direktno uticala na karijeru supruga. Zacrtala je da bila za to da on ode iz Intera, a zbog toga su oboje dugo patili.

Mauro je mesecima bio na klupi, a Vandu su čak navijači kamenovali kada je bila sa decom u kolima.

Sve ove tenzije dovele su do toga da se potraži što brže rešenje problema, a kada se PSŽ javio brzo je dogovoren transfer. Vanda se brine za karijeru supruga i redovno brine da se nađe na naslovnim stranama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wanda nara (@wanda_nara)

Svaki put kada je nezadovoljna statusom izabranika u Parizu, koji je izabrala jer je jedna od marketinški najisplativijih gradova u svetu, ona podgreje priču o transferu ili iz fioke izvuče neki novi skandal.

Da Srbija nije izolovan slučaj svedoči i potez Tee Katai koja je sa nekoliko Instagram „storija“ uspela da „završi“ suprugu Aleksandru povratak u Crvenu zvezdu. Fudbaler Los Anđeles Galaksija je verovatno planirao da ostane u SAD, ali su se stvari promenile tokom noći.

Nakon niza fotografija i rasističkih poruka supruge, Katai je dobio otkaz u LA Galaksiju. Nije vredelo ni što se izvinio zbog poteza supruge, a čak ga je i jedan saigrač optužio za rasizam.

Sporne fotografije je Tea objavila tokom protesta u SAD zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

„Što vas policija nije jače tukla, stoko smrdljiva“, napisala je tada Tea.

Bilo je i poruka „ma, pobij g****, bre“, te „Stoka odvratna pali crkve“.

Bilo je i slučajeva kada su fudbaleri gotovo direktno ispunjavali želje supruga. Tako je Ševčenko izabrao da pre svega usreći svoju porodicu i suprugu Kristen. Ona je tokom jednog šopinga sa Irinom Abramovič, suprugom Romana koji je vlasnik Čelsija, odlučila da je London grad u kom njena porodica treba da živi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen (@kristenpazik)

Lako je uticala na Romana da ponudi Ševčenku dobar ugovor (kao u čuvenoj pesmi „Roman došao jahtom i doveo Ševčenka“), a Andriju je saopštila da želi da njihova deca dobro znaju engleski. Tako je Andrij stavio sreću porodice ispred karijere i odlučio da nakon vrhunskih sezona u Milanu napusti Italiju.

Antonio di Natale je odbio transfer karijere i prelazak u Juventus jer je njegova supruga Ilenija Beti smatrala da je bolje da ostanu u Udinama da bi tu odrastala deca Filipo i Dileta.

Bilo je mnogo slučajeva fudbalera koji su „bežali“ na mesta na moru ili u prestonice kako bi udovoljili suprugama. Jedan od najpoznatijih slučajeva je Kaka, čija je supruga Karol Seliko odredila da je posle Madrida vreme za povratak u Brazil i to u Sao Paulo jer je smatrala da je vreme za povratak u otadžbinu.

A ovo su samo slučajevi koji su javno bili poznati.

BONUS VIDEO Tadiću istorijska Zlatna lopta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare