Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Ženska reprezentacija Srbije u rukometu savladala je Slovačku rezultatom 26:19 u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo koje će se u decembru igrati u Španiji.

PROČITAJTE JOŠ

Srpkinje su tako na debiju novog selektora Uroša Bregara startovale pobedom i napravile veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Posle mučenja u prvom poluvremenu, naše su u nastavku preuzele kontrolu i na kraju sigurno došle do pobede. Najefikasnije u našoj ekipi su bile Kovačević sa osam i Krpež-Slezak sa šest golova.

Igralo se u prvom delu u talasima i uz mnogo grešaka. Povela je naša reprezentacija sa 2:1, a Jelena Lavko je propustila priliku da donese dva gola prednosti sa sedmerca. To su Slovakinje iskoristile i posle serije grešaka došle do dva gola prednosti i šanse da to i dodatno uvećaju, ali su promašile sedmerac, i polako se ušlo u rezultatsku klackalicu.

Katarina Krpež-Slezak je u napadu odlično igrala i svojim golovima držala glavu našem timu iznad vode, a odlična je bila i Risović na golu.

Stabilizovale su Srpkinje igru u odbrani, usporile napad Slovakinja i malo po malo, uspele da dođu i do ritma u napadu. Do kraja prvog poluvremena su najpre da izjednačile, a zatim i u samoj završnici dođle do minimalne prednosti pred odlazak na odmor.

Dobro su krenule naše u nastavku i uz dobru igru uspele da steknu dva gola prednosti, a u dva navrata propustile da se odlepe i na tri razlike. Bile su strpljive rukometašice, tražile svoju igru i kada su Slovakinje postale nervozne, sa dva kontranapada povećale prenost na četiri gola.

Razigralo se još nekoliko igračica, Risović nastavila da dominira na golu, i Srbija je polako stvarala razliku koja je garantovala mirnu završnicu.

Kontrolisale su naše utakmicu, u jednom trenutku došle i do pet golova prednosti i polako privele utakmicu kraju sa maksimalnih sedam golova razlike

Srpkinje su tako stekle veliku zalihu pred revanš na domaćem terenu.

Slovačka – Srbija 19:26

Dvorana: Hala u Šalji.  Gledalaca: Bez gledalaca

Slovačka: Rebicova, Rajnokova 2 gola, Lanc 6 golova, Habankova 3 gola, Hudak, Konigova 1 gol, Patrncijakova 1 gol , Nemetova 1 gol, Dulinova, Stefanikova, Penzes, Bujnokova, Bizik, Medvedeva, Oguntoje, Bizikova 5 golova.

Srbija: Risović 11 odbrana, Radosavljević, Krpež-Slezak 6 golova, Milić, Lavko 3 gola, Kovačević 8 golova, Nikolić, Janjušević, , T. Radojević1 gol, D. Radojević 1 gol, Tomašević, Stojiljković 1 gol, Liščević 1 gol, Cvijić 2 gola, Petrović, Dmitrović 1 gol.

56′ Odlična igra sa igračicom više

Uspele su naše rukometašice da iskoriste isključenje domaćih i da sa dva dobra napad dođu do velikih pet golova prednosti za mirnu završnicu.

50′ Greške u napadu, naše čuvaju prednost

Serija loših poteza u napadu obe ekipe, rezultirala je periodom od po jednog gola na obe strane. Rezultat je tako ostao u plusu u korist naše ekipe koja sa tri gola prednosti ulazi u završnicu.

45′ Raste razlika, Srpkinje briljiraju

Razigrale su se naše rukometašice i u odbrani i u napadu i povećale svoju prednost. Risović je briljirala na golu, a još nekoliko naših se razigralo u napadu.  U jednom trenutku je prednost došla na +5, ali su Slovakinje uspele da smanje na tri gola zaostatka.

40′ Gol za gol, naše čuvaju dva razlike

Ponovo su Srpkinje imale priliku da se odlepe na tri gola prednosti, ali su bile brzoplete u tim trenucima. Ni Slovakinje nisu uspele da iskoriste greške i varte se u egal.

35′ Srbija čuva presnost, propuštena prilika za tri razlike

Dobro su počele naše igračice u drugom poluvremenu. Srpkinje su došle do dva razlike i imale napad za plus tri, ali su se domaće rukometašice odbranile i u polukontri smanjile na jedan gol zaostatka. Ipak, sa sedmerca Krpež-Slezak vraća dva gola prednosti.

30′ Prednost Srbije na poluvremenu

Uspele su Srpkinje da strpljivom igrom dođu do preokreta. Počele su Slovakinje da se muče u napadu i da u poslednjih pet minuta postignu samo jedan gol. Nisu ni naše briljirale u napadu na drugoj strani, ali uz malo sreće su uspele da preokrenu rezultat is teknu minimalnu prednost na poluvremenu.

25′ Srbija u egalu, čvršće odbrane

Uspela je Srbija da izjednači rezultat, stegle su naše igračice i odbranu. Polako se nazire i smislenija napadačka igra. Konačno se u listu strelaca upisala i Cvijićeva.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

20′ Krpež-Slezak drži Srbiju u igri

Igra se gol za gol, Slovakinje brzom igrom, čuvaju prednost. Malo se stabilizovala igra i naše reprezentacije, a odlično krilo Krpež-Slezak sa četiri gola igra sjajnu utakmicu.

15′ Greške na obe strane, igra se u talasima

Slovačka ima gol prednosti zbog nešto bolje realizacije. Srpskinje su propustile sa sedmerca da dođu do egala, ovoga puta je promašila Krpež-Slezak. Igra se nepovezano, na obe strane. Samo golman Risović sa šest dbrana i Krpež-Slezak sa 3 gola odskaču.

10′ Slovakinje kažnjavaju promašaje

Veliki broj grešaka naših rukometašica u napadu koje su Slovakinje kaznile. Sa tri gola su uspele da povedu sa dva razlike, ali je Stojiljković prekinula seriju promašaja i sa distance smanjila na jedan razlike.

5′ Solidan početak Srbije u utakmici brzog tempa

Srpkinje su solidno otvorile utakmicu i vode sa 2:1. Krpež-Slezak je postigla oba pogotka, a Lavko promašila sedmerac za dva gola prednosti. OBe ekipe prave dosta grešaka u napadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram