Foto: EPA-EFE/Bo Amstrup

Ubedljiv trijumf Srbije.

Rukometašice Srbije savladale su Čile 30:16 u utakmici 3. kola Svetskog prvenstva u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, čime su obezbedile prolaz u narednu fazu, gde će odmeriti snage sa Poljskom, Nemačkom i Japanom.

PROČITAJTE JOŠ...

Furiozno su, svesne da im pobeda donosi prolaz dalje, zaigrale izabranice Uroša Bregara, lako povele sa 3:0, ali je umesto laganog uvećavanja vođstva usledio period totalnog pomračenja.

Prvo su dobile dva isključenja uzastopno pa su Čileanke imale igrača više četiri minuta vezano, a to su iskoristile ne samo da dođu do izjednačenja, već i da dva gola postignu sa celog terena, od čega je prvi bio delo Madelein Noelije Kortez Fuenzalide, golmanke ovog tima.

Nakon tih 3:3 usledio je krajnje bizaran period od 12 minuta tokom kojih Srbija nije postigla gol (Čile je uspeo da preokrene na 4:3), ali je Aleksandra Stamenić kontru pretvorila u izjednačenje.

A koiko su loše izgledale pokazao je tajm-aut Uroša Bregara u prvom delu, kada je selektor Srbije stao i u tišini gledao nekoliko trenutaka pre nego što je u par sekundi dao savete.

Od tog trenutka Srbija je podigla nivo igre, prestala da greši, što je rezultiralo prednošću od 10:6 nakon prvih 30 minuta.

No, početak drugog poluvremena doneo je stare boljke, pa je Čile uz igrača više i dva gola sa celog terena (od toga jedan Fuenzalide, koja je meč završila sa dva gola) vratio neizvesnost.

No, ovog puta Srbija nije dopustila ozbiljniju dramu, pa su ušle u veliku seriju i od 11:9 došle do 17:9, čime je rešeno pitanje pobednika.

Na kraju, trijumf vredan druge faze.

Meč će biti upamćen i po velikoj grešsci sudija, koji su Srbiji oduzeli čist gol nakon kontre Stamenićeve koja je pogodila prečku, lopta se odbila na zemlju i evidentno prešla liniju, ali pogodak nije dosuđen već je lopta pripala Čileankama.

Srbija će naredni meč odigrati protiv Poljske 7. decembra (15.30), dva dana kasnije na programu je meč protiv Nemačke, a susret sa Japanom na programu je 11. decembra.


Srbija – Čile 30:16 (10:6, 20:10)

Dvorana: Herning; Sudije: Mali Alenezi, Dalal Alnasem

Srbija: Simić, Radosavljević 4, Veličković 2, Vukajlović 3, Laništanin, Nuković 3, Janjušević 1, Jovović 3, Stamenić 7, Kubina, Lovrić, Bojičić 2, Radević 4, Lazić 1, Milojević, Čolić

Čile: Paul 3, Ramirez Munjoz, Lovera Salas 2, Miler Luiz 1, Araha Salfate 1, Galvez, Para Para 1, Moreno Kordova, Tores Lara 2, Korea Vergara, Platini Avedano, Alvarez Gilen 4, Kortez Fuenzalida 2, Zavala Rejes, Karasko


Srbija - Čile 25:14 (10:6)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar