Foto: Starsport

Čuvena generacija srpskih vaterpolista otišla je u reprezentativnu penziju, ali nikad u zaborav.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Gojko i Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović poslednji put su na glavu stavili kapicu Srbije u remiju Srbije i italije 9:9.

PROČITAJTE JOŠ:

Rezultat u vaterpolo klasiku bio je u drugom planu, a velikani su pred svojom publikom na bazenu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ rekli „zbogom“ u poslednjoj četvrtini meča.

Turnir Srbija 2022, biće i pripremni za Evropsko prvenstvo, a na turniru igraju i Hrvatska i Francuska.

Turnir je privukao pažnju velikih zvezda sporta Srbije, pa se na tribinama našao i Božidar Maljković, ali i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Posle uvodnih tvrdih nekoliko minuta, „led“ je probio Strahinja Rašović golom iz sredine za 1:0, ali je ubrzo uzvratio Kampanja za izjednačenje Italije.

Foto: Starsport

Dva i po minuta pre kraja, ekipa Srbije se branila sa igračem manje zbog isključenja Dušana Mandića, ali je u prethodnom napadu sjajno pogodio Sava Ranđelović za 2:1.

Azuri su pogodili prečku i tim „delfina“ je mogao da krene u svoj napad. Ognjen Stojanović ga nije realizovao, pa je Alesijani Jakopo sa boka pogodio pored Stojanovića za 2:2.

Stojanović se ubrzo izdigao na šut i iskupio za dve greške iz prve četvrtine. Kaznio je „bombom“ kroz dva para ruku desni ugao gola „azura“ za 3:3 na sredini drugog perioda.

Foto: Starsport

Srbija nije iskoristila prednost igrača više isključenjem Jakopa, Italijani su uzvratili golom za preokret i vođstvo 3:2. Od tog momenta je krenula serija Srbije i golovi Stojanovića i Pjevančića, da bi tek pri vođstvu našeg tima 5:3, Luka Damonte smanjio zaostatak svog tima.

Radulović je u međuvremenu promašio peterac, pa je, umesto 6:3 za Srbiju, na kraju druge deonice ostalo 5:4.

Italijani su nešto bolje počeli treću deonicu, a Srbija nije igrala briljantnu odbranu, pa se igralo gol za gol, sve do pred kraj deonice kada je bilo 8:7 za srpski tim.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Pogađali su Vekić, Drašović, a Stojanović se dotle već potpuno razigrao i nastavio da „rešeta“.

Vinčenco Rencuto je u samoj završnici primio dobar pas na levoj strani, odakle je pogodio za izjednačenje.

To je bio momenat koji su svi čekali, pošto su „šestorica veličanstvenih“ došla na bazen.

Foto: Starsport

„Poslednji ples“ na srpski način počeo je odbranom Gojka Pijetlovića, a odmah zatim je Filip Filipović ispalio svoj projektil levicom za 9:8.

Novom intervencijom je Pijetlović pokazao klasu, ali je onda Luka Damonte poslao fantastičan lob za 9:9.

Još jedan blok su odigrali najveći vaterpolisti Srbije, pre nego su istekla četiri minuta, a „šestorica veličanstvenih“, dobili ovacije i pozdrave publike te su uz himnu i najveće počasti koje su zavredeli „brdom“ medalja u dresu „delfina“, otišli u istoriju i udžbenike vaterpolo sporta naše zemlje.

Podršku spektakularnom oproštaju šestorice veličanstvenih vaterpolista od reprezentacije pružila je i UNIQA osiguranje, dugogodišnji sponzor našeg Vaterpolo saveza i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

BONUS VIDEO: Doček vaterpolista u centru Kragujevca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare