Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je spisak igračica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Bregar je naveo da će nacionalni tim početi pripreme za pet dana i najavio je promene u odnosu na prethodne takmičarske izazove.

PROČITAJTE JOŠ:

Na spisku se nalaze Marija Čolić, Jovana Vasiljković, Marija Simić, Moli Kubina za poziciju golmana, dok će leva krila biti Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić i Tamara Kocić.

Pivoti će biti Edita Nuković, Jovana Milojević i Katarina Bojičić, a desno krilo će pokrivati Nataša Lovrić i Dunja Radević.

Kada je reč o bekovima tu su: Dunja Tabak, Teodora Majkić, Tamara Mandić, Emilija Lazić, Jovana Jovović, Aleksandara Vukajlović, Marija Laništanin i Anđela Janjušević.

„Očekuje nas novi krug kvalifikacija. Pripreme počinjemo sedmog oktobra. Reprezentacija će biti dosta promenjena u odnosu na prethodni period. Pred nama su dve utakmice kvalifikacija protiv Bugarske u Zrenjaninu i Turske u Ankari“, rekao je Bregar.

Posle ostvarenog plasmana na Svetsko prvenstvo koje Srpkinje očekuje krajem godine, počinju kvalifikacije ze Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

„Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo. U Zrenjaninu smo uvek imali odlične uslove za rad, prelepu atmosferu na utkamicama i nadam se da će tako biti i ovog puta“, zaključio je Bregar.

BONUS VIDEO Doček i histerija kakvu Čačak odavno nije video: Ovako su hiljade Čačana dočekale srebrne košarkaše

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar