Foto: Printscreen X / Ricardons

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore u četvrtom meču kvalifikacione grupe 6 za Evropsko prvenstvo.

Srpkinje su izgubile sa 26:25, a meč u kom je Tatjana Brnovića bila najbolja u pobedničkom timu sa sedam golova, obeležen je i brojnim kontroverzama.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudijski par braće Lončar iz Hrvatske je više puta donosio neobične odluke tokom meča u Podgorici, pa se to desilo i u poslednjih desetak sekundi meča.

Tada je Jovana Jovović krenula u prodor i naizgled nije uradila ništa osim što je prošla kroz rupu u odbrani Crne Gore. Sudije su to okarakterisale kao probijanje, a selektor Srbije Uroš Bregar je potpuno izgubio živce.

Krenuo je da ironično pruži ruku jednom sudiji, drugi mu je pokazao žuti karton, a Crnogorke su uspele da pobede. Pre toga je još jedna sporna situacija bila kod šuta srpske igračice Anđele Janjušević koja je na isteku pasivnog napada šutirala odmah po hvatanju lopte i pogodila mrežu.

Iako je više puta tokom meča konstatovao neke od diskutabilnih situacija, komentator RTS Predrag Strajnić u završnici nije mogao da veruje šta je video svojim očima.

„Probijanje za svaki slučaj“, rekao je Strajnić u završnici utakmice koja je rešena u korist Crnogorki.

Grublja igra domaćina u Podgorici se takođe više tolerisala, Ilda Kepić je tek u završnici zaradila isključenje iako je više puta igrala prilično čvrsto, a Srpkinje će sve to morati da ostave iza sebe i okrenu se mečevima sa Bugarskom i Turskom u aprilu.

BONUS VIDEO: Uskoro u Sarajevu počinje jedan od najvećih rukometnih turnira na Balkanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar